Gündem
  • 6.9.2013 15:34

'Duran Adam', Almanya'da ödül aldı

Potsdam Şehri ve Uluslararası Potsdam Medya Derneği'nin (Potsdam Media International e.v) her sene beraber düzenledikleri M100 Media Avard medya ödülü'ne bu yıl Duran Adam Erdem Gündüz layık görüldü.

Ödülü veren kurum tarafından yapılan açıklamaya göre, Gündüz, haziran 2013 tarihinde Gezi Olayları sırasında Taksim Meydanı'nda Mustafa Kemal Atatürk'ün heykelinin önünde saatlerce durarak gerçekleştirdiği 'Duran Adam' eylemi nedeniyle bu ödülü almaya hak kazandı. Sessiz protestosuyla, bütün dünyada barışçıl bir direnişin ikonu haline gelen Erdem Gündüz'ün bu eylemi daha sonra dünyada pek çok kişi tarafından taklit edildi. Gündüz, M100 tarafından düşünce özgürlüğü ve insan hakları konularında gösterdiği cesur angajman nedeniyle ödül için seçildi.

Potsdam Şehri belediye başkanı ve M100 istişare kurulu başkanı Jann Jakobs, "Erdem Gündüz'e verilen bu ödülle şiddet içermeyen, barışçıl direnişlerin başarılı olabileceğinin altı çizildi. Onun silahı yaratıcılık, cesaret ve dayanıklılıktı. İnsan hakları ve fikir özgürlüğü için mücadelede bütün bunlar en gerekli donanımlar" ifadesini kullandı.

Potsdam şehrindeki Sanssouci Sarayında gerçekleştirilen ödül törenine medya, siyaset, kültür/sanat alanından 100 yakın seçkin davetli katıldı.

2005 senesinden bu yana düzenli olarak verilen M100 Media Avard medya ödülleri Avrupa'da ve dünyada iz bırakmış şahsiyetlere veriliyor. '100 önemli medya ve fikir insanı' anlamını taşıyan M100'e layık görülenler genellikle fikir özgürlüğünü, demokrasiyi savunanlar arasından seçiliyor.

M100 medya ödülleri geçmişte, Sınır Tanımayan Doktorlar organizasyonunu kuran Fransa Dışişleri Bakanı Dr. Bernard Kouchner, Live AID kurucusu, Afrika aktivisti müzisyen Bob Geldorf, mimar Lord Norman Foster, eski Almanya Dışişleri Bakanı Hans Dietrich Genscher gibi ünlü şahsiyetlere de verilmişti.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:14

İLGİLİ HABERLER