Gündem
  • 15.10.2020 01:31

Düşmana korku salacak TULPAR'ın atış testinden müthiş görüntüler

OTOKAR, "Modüler yapısı ile insanlı veya insansız silah sistemleri, havan ve hava savunma sistemlerinin entegre edilmesine olanak sağlayan TULPAR Zırhlı Muharabe Aracımız Şereflikoçhisar’daki atış testlerini başarıyla tamamladı." açıklamasını yaptı..

TULPAR

Otokar tarafından milli imkanlarla geliştirilen TULPAR Zırhlı Muharebe Aracı (ZMA)’nın test faaliyetleri, başarıyla tamamlandı.

Türk savunma sanayiinin kara platformu üreticisi şirketlerinden Otokar tarafından milli imkanlarla geliştirilen TULPAR Zırhlı Muharebe Aracı, Şereflikoçhisar’da icra edilen atış testlerini başarıyla tamamladı. TULPAR; test senaryosu gereği, 25mm çapındaki top sistemi ile belirlenen hedefleri ateş altında aldı.

Otokar, kara araçlarında dünya devleriyle rekabet ediyor – (UHA)  Uluslararası Haber Ajansı

Konuyla ilgili olarak Otokar tarafından yapılan açıklamada, “Modüler yapısı ile insanlı veya insansız silah sistemleri, havan ve hava savunma sistemlerinin entegre edilmesine olanak sağlayan TULPAR Zırhlı Muharabe Aracımız Şereflikoçhisar’daki atış testlerini başarıyla tamamladı.” ifadelerine yer verildi.

TULPAR Zırhlı Muharebe Aracı

tulpar

TULPAR, yüksek ateş gücüne, modüler yapıya ve büyüme potansiyeline sahip, güncel ve gelecekteki operasyonel gereksinimleri karşılamak üzere farklı konfigürasyonlar oluşturulabilen çok amaçlı bir platformdur. Modüler tasarım yaklaşımı, farklı konfigürasyonlar için ortak gövde yapısı ve ortak alt sistemler kullanılabilmesini sağlamaktadır. TULPAR’ın farklı araç konfigürasyonlarının ortak alt sistemler ile görev yapabilmesi kullanım esnekliğini arttırmaktadır.

TULPAR’ın gövde önünde konumlandırılan güç grubu, 700 BG ile 1100 BG arasında güç sağlayabilen turbo şarjlı dizel motor ve otomatik transmisyon seçeneklerine sahiptir.

TULPAR’ın modüler yapısı, 7,62 mm ile 120 mm arasında insanlı veya insansız silah sistemleri, havan ve hava savunma sistemlerinin entegre edilmesine olanak sağlamaktadır.

TULPAR, ortak gövde yapısı kullanan; Hafif Tank, Zırhlı Muharebe Aracı, Zırhlı Personel Taşıyıcı, Keşif Aracı, Komuta Kontrol Aracı, Hava Savunma Aracı, Ambulans, Bakım ve Kurtarma Aracı, Havan Aracı ve diğer araç konfigürasyonlarına sahiptir. Ortak gövde yapısı kullanan tasarım yaklaşımı, eğitim için ayrılan kaynakların azaltılmasının yanı sıra önemli lojistik avantajlar sağlar.

Kaynak: SavunmaSanayiST.com

Güncellenme Tarihi : 16.10.2020 11:51

İLGİLİ HABERLER