Gündem
  • 27.7.2020 18:55

Duvar Renkleri

Renklerin insanların ruh halini nasıl etkilediği hakkında bilgimiz var, ancak ev dekorasyonu için hangi renklerin kullanılması gerektiği hakkında yeterli bilgimiz var mı? Bu yazımızda yaşam alanlarında kullanılan duvar renkleri hakkında bilgi vereceğiz.

Beyaz duvar renkleri

En çok kullanılan renklerin başında gelir. Beyaz saflığı, temizliği çağrıştıran insana ferahlık ve aydınlık hissi veren bir renktir.  Odalarda ışığı çok iyi yansıttığı için mekanın daha aydınlık, geniş ve daha temiz olarak algılanmasını sağlar. Evinizin odası küçükse beyaz renk tercih edilebilir. Beyaz renk denilince tek bir renk akıla gelmesin. Beyazın içine katılan çok az farklı bir renk ile birbirinden değişik renkler elde etmek mümkündür. Pudra beyazı, kar beyazı, dantel beyazı, duman beyazı, kemik beyazı, fildişi, yumurta kabuğu, deniz kabuğu, inci beyazı gibi daha çok farklı beyaz renk tonu vardır. Eşyaların ön plana çıkarılmasında oldukça etkilidir. Özellikle İskandinav tarzı mobilya ve eşya ile iyi bir uyum sağlanabilir.

Kum beji duvar boyası

Nötr renklerden birisi olan kum beji ülkemizde çok tercih edilen bir renktir.  Açık bir renk olmasından dolayı mobilyalar ile iyi bir dekorasyon sağlanabilir.Ayrıca duvarda bulunan aksesuar, tablo gibi objelerle birlikte istenilen tasarım sağlanabilir.

Mavi duvar renkleri

Mavi rengin insanın zihnini sakinleştirici bir etkisi vardır. Sadakatin ve güvenin rengidir. Mavi rengin hakim olduğu ortamlarda insanlar daha üretken olur. Okullarda, yatak odalarında, banyolarda kullanılabilir. Stresli bir işi olan insanlar bu renkten faydalanabilir.

Deniz kabuğu rengi

Deniz kabuğu rengi toprak renkleri arasında açık bir renk olduğu yaşam alanına ferahlık verir. Islak kum rengi ile birlikte kullanılabilir.

Gri duvar boyası

Son dönemde popüler olmaya başlayan, siyah ile beyaz arasında bir renktir.  Nötr bir renktir. Gri rengi açık ve koyu olmasına göre dekorasyonda istenilen etkiyi verilebilir. Açık renklerle daha canlı aydınlık ortamlar elde edilirken koyu renklerle daha ağır ve modern mekanlar tasarlanabilir. Siyah ve beyaz renkleri ile birlikte iyi bir ahenk sağlanabilir.

Sarı duvar renkleri

Sıcak, dikkat çekici  güneşi temsil eden insana enerji veren bir renktir. Gri ile birlikte kullanımda daha yumuşak bir etki elde edilebilir.

Yeşil boya rengi

Doğayı çağrıştıran huzur veren bir renktir. Turuncu ile birlikte kullanılabilir. Yeşilin diğer tonları da tek başına kullanılabilir.

Duvar boya renkleri ile ilgili daha fazla bilgi için santiyede.com sitesini ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz.  Yaşam alanınızda kullanacağınız boya rengi için resimleri inceleyebilirsiniz. Bu sayede kendi evinizde kullanacağınız boya renkleri hakkında fikir edinebilirsiniz.

 

Güncellenme Tarihi : 27.7.2020 18:57

İLGİLİ HABERLER