Gündem
  • 29.8.2009 04:42

E-DEVLET CEBE GİRDİ...

Vatandaşın internet ortamından ulaştığı yüzlerce kamu hizmeti tek bir mesajla cep telefonuna gelecek...

Vatandaşa www.turkiye.gov.tr internet adresinden devlet tarafından verilen hizmetler, bundan sonra cep telefonu üzerinden kısa mesaj (SMS) yoluyla alınacak. Yaşanan teknolojik değişime ayak uyduran devlet, e-Devlet uygulamasını bir adım ileri götürerek “Cep-Devlet” denilen mobil hizmet uygulamasına geçecek.

Cep-Devlet’e geçiş konusu Sakarya’da düzenlenen İl Özel İdareler toplantısında gündeme geldi. Toplantıda, e-Devlet uygulamasının yetersiz kaldığı ve Cep- Devlet’e geçişin kaçınılmaz olduğu bildirildi.

Ayrıca Cep-Devlet’e geçişin kamu kurum ve kuruluşlarının halka daha iyi hizmet sunmaları açısından büyük önem taşıdığı da kaydedildi.

KESİNTİSİZ HİZMET İÇİN

Cep-Devlet uygulaması, cep telefonu üzerinden SMS yoluyla sağlanacak. Cep-Devlet uygulaması ile devlet vatandaşa en kolay ve en etkin bir biçimde, kaliteli, hızlı, kesintisiz ve güvenli hizmeti sunacak. Cep-Devlet anlayışı ile her kurum ve bireyin cep telefonu ile devlete çok daha hızlı bir şekilde ulaşması hedefleniyor. Aralık ayında Antalya’da yapılacak bir toplantıyla e-Devlet’ten Cep-Devlet’e geçiş duyurulacak.

E- DEVLET İLE NELERE ULAŞILABİLİR?

ne-Devlet Kapısı üzerinden vatandaşlara verilen hizmetler arasında şunlar bulunuyor: lBilgilendirme hizmetleri le-Hizmetler, ödeme işlemleri lkurum ve kuruluşlara kısayollar lgüncel bilgiler ve duyurular lkurumlardan vatandaşlara mesajlar lBunun yanı sıra kamu kurumları arasında bilgi ve belgelerin paylaşımı e-Devlet Kapısı tarafından sunulan hizmetler ile sağlanıyor.

KAPIYI BAŞBAKAN ERDOĞAN AÇMIŞTI

Kamu hizmetlerinin elektronik ortamda sunulacağı e-Devlet Kapısı Projesi www.türkiye.gov.trínin açılışını geçen yıl aralık ayında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yapmıştı. Açılışı “Ya Allah Bismillah” diyerek yapan Başbakan Erdoğan, www.türkiye. gov.tr’nin ‘devletin kısa yolu’ olduğunu belirtmişti. Erdoğan, “e-Devlet Kapısı” ile artık devletin vatandaşın ayağına gideceğini ifade etmişti.

ASKERLİK İŞLEMLERİ ÇOK DAHA KOLAY

Asker adayları, e-Devlet sayesinde son yoklamaya kadar olan her türlü işlemlerini internet üzerinden takip edebiliyordu. Cep-Devlet'in devreye girmesiyle bu işlemler çok daha kolay yapılacak. İşlemler Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Bilgi Sistemi aracılığıyla www.turkiye.gov.tr adresinden gerçekleştirilebilecek. Yurtdışındaki vatandaşların askerlik erteleme işlemleri ve dövizle askerlik başvuruları da elektronik ortamda alınabilecek.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:28

İLGİLİ HABERLER