Gündem
  • 9.6.2024 14:58

Ebu Ubeyde : İşgal, operasyonu sırasında İsrail diğer esirleri de öldürdü

 "Ebu Ubeyde", "Nuseyrat Katliamı"nı "savaş suçu" olarak tanımlıyor: İşgal, operasyonu sırasında İsrail diğer esirleri de öldürdü 

Hamas hareketinin askeri kanadı El Kassam Tugayları'nın sözcüsü Ebu Ubeyde, işgalin 7 Haziran 2024 Cumartesi günü Gazze'nin merkezindeki Nuseyrat kampına saldırmasını "savaş suçu" olarak nitelendirerek, işgalin "savaş suçu" olduğunu vurguladı. 4 mahkumu serbest bırakmayı başaran güçler, bu süreçte diğerlerini de öldürdü. 

Bu, El Kassam'ın Nuseyrat kampında bugüne kadar 200'den fazla Filistinlinin şehit olduğu işgal operasyonuna ilişkin ilk yorumuydu. 

Ebu Ubeyde, Telegram üzerinden attığı tweette şunları söyledi: "Siyonist düşmanın Gazze Şeridi'nin ortasındaki Nuseyrat bölgesinde yaptığı şey karmaşık bir savaş suçudur ve bundan ilk zarar görenler de mahkumlardı." 

"Düşman, korkunç katliamlar yaparak esirlerin bir kısmını serbest bırakmayı başardı ama aynı zamanda operasyon sırasında bir kısmını da öldürdü." 

Operasyonun düşman esirleri için büyük tehlike oluşturacağını, onların durumlarını ve yaşamlarını olumsuz etkileyeceğini de vurguladı." 

İşgal ordusu cumartesi sabahı, nüfusun yoğun olduğu Nuseyrat bölgesinde yoğun hava ve topçu bombardımanı altında gerçekleştirilen operasyonda 4 esiri serbest bıraktığını, 200'den fazla şehidin hayatını kaybettiğini duyurdu. 

Daha önce Hamas, Tel Aviv'in Gazze'deki 4 mahkumunu serbest bırakacağını duyurmasının "Gazze Şeridi'ndeki stratejik başarısızlığını değiştirmeyeceğini" belirtmiş ve kuzeydeki Jabalia kamp operasyonunda olduğu gibi İsrailli mahkumlardan elde ettiği verimi artırma sözü vermişti. Gazze Şeridi.

Hareket, Telegram aracılığıyla yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Nazi işgal ordusunun, tüm askeri, güvenlik ve teknolojik araçları kullandığı ve bu sırada gerçekleştirdiği 8 aydan fazla süren saldırının ardından Gazze'deki bazı tutukluları serbest bıraktığını duyurdu. katliam, imha, kuşatma ve aç bırakma suçlarının hiçbiri değişmeyecek... Gazze Şeridi'ndeki stratejik başarısızlığından.

Şöyle ekledi: "Yiğit direnişimiz hâlâ elindeki en büyük sayıyı koruyor ve geçen ayın sonunda Jabalia kampında gerçekleştirdiği son kahramanca yakalama operasyonunda olduğu gibi tutuklu sayısını artırma kapasitesine sahip."

Hamas, "Bugün gerçekleştirilen suç operasyonuna Amerika'nın katılımı konusunda Amerikan ve İbrani medyasının ortaya çıkardığı bilgiler, Amerikan yönetiminin suç ortaklığını ve Gazze Şeridi'nde işlenen savaş suçlarına tam katılımını bir kez daha kanıtlıyor" dedi.

Bunun aynı zamanda "Amerikan yönetiminin insani durumla ilgili beyan ettiği pozisyonların ve sivillerin hayatlarıyla ilgili kaygılarının yanlışlığını" da kanıtladığını belirtti.

Bundan önce hükümetin Gazze'deki medya ofisi, İsrail güçlerinin merkez şeridindeki Nuseyrat kampında gerçekleştirdiği "katliam" kurbanlarının sayısının 210 şehit ve 400 yaralıya yükseldiğini açıklamıştı.

7 Ekim 2023'te Hamas ve Gazze'deki diğer Filistinli gruplar, "İsrail güçlerinin ve yerleşimcilerin Filistin halkına, mülklerine ve kutsallarına, özellikle de Mescid-i Aksa'ya yönelik devam eden saldırılarına" yanıt olarak "El Aksa Tufanı" Operasyonunu başlattı. İşgal altındaki Doğu Kudüs'teki cami."

Gazze Şeridi'ne bitişik İsrail yerleşimlerini ve askeri tesisleri hedef alan operasyon sırasında, bazıları İsrail ateşiyle olmak üzere yüzlerce İsrailli öldürüldü. Hareket ayrıca onlarcasını İsrail hapishanelerindeki binlerce Filistinli mahkumla takas etmek için Gazze Şeridi'ne götürdü.

Geçen yılın sonlarında her iki taraftan da esir değişimiyle sonuçlanan geçici ateşkesin ardından Tel Aviv, Gazze'de hâlâ 120 İsrailli tutuklu bulunduğunu tahmin ederken, Hamas bunların 70'inden fazlasının İsrail tarafından düzenlenen rastgele baskınlarda öldürüldüğünü açıkladı. Hapishanelerde en az 9.500 Filistinli bulunuyor.

Geçtiğimiz 7 Ekim'den bu yana İsrail, Gazze'de çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 120.000'den fazla Filistinlinin ölümüne ve yaralanmasına, yaklaşık 10.000 Filistinlinin ise çocukların ve yaşlıların hayatına mal olan büyük yıkım ve kıtlığın ortasında kaybolmasına neden olan bir savaş yürütüyor. .

İsrail, BM Güvenlik Konseyi'nin derhal durdurma kararına ve Uluslararası Adalet Divanı'nın Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin işgaline son verilmesi ve İsrail'in saldırılarını engelleyecek tedbirlerin alınması yönündeki talimatına rağmen savaşını sürdürüyor. “soykırım” ve Gazze'deki sefil insani durumun iyileştirilmesi.

Güncellenme Tarihi : 9.6.2024 15:07

İLGİLİ HABERLER