Yaşam
  • 4.1.2023 23:54

Eda Taşpınar rezil paylaşımı için savcıya ifade verdi

Eda Taşpınar, skandal paylaşımı için ifade verdi

Eda Taşpınarın ifadesi ortaya çıktı - Lider Bursa: Bursa Haber ve Bursaspor  Son Dakika Haberleri

Sosyal medyada cami içerisinde çekilmiş fotoğraf paylaşımına ilişkin hakkında soruşturma başlatılan Eda Taşpınar, ifade vermek üzere Çağlayan Adliyesi'ne getirildi.

Eda Taşpınar'ın ifadesi ortaya çıktı - Habervakti, son dakika haber, haber,  güncel haberler, gazeteler

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sosyal medya ve internet haber sitelerinde Eda Taşpınar'ın cami içerisinde çekilmiş fotoğraflarının paylaşımına ilişkin yapılan haberler nedeniyle TCK 216. maddesi kapsamında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan resen soruşturma başlatıldığı açıklanmıştı.

Eda Taşpınar'ın ifadesi ortaya çıktı

Taşpınar öğle saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na geldi. İfade veren Taşpınar daha sonra adliyeden ayrıydı.

Camide skandal fotoğraf paylaşan Eda Taşpınar'ın ilk ifadesi ortaya çıktı:  İbadethane olduğunu bilmiyordum! - En son haberler

TEPKİLER ÜZERİNE FOTOĞRAFI KALDIRMIŞTI

Eda Taşpınar, camide objektif karşısına geçmiş ve fotoğrafını "Mutlu yıllar sevgililerim" notuyla sosyal medya hesabında yayınlamıştı. Taşpınar'ın paylaşımı, bazı sosyal medya kullanıcılarından tepki almıştı. Taşpınar, gelen tepkilerin ardından yayınladığı fotoğrafı kaldırmıştı.

Eda Taşpınar'ın ifadesi ortaya çıktı

Eda Taşpınar'ın ifadesi ortaya çıktı

Sosyal medyada cami içerisinde çekilmiş fotoğraflarının paylaşımına ilişkin hakkında soruşturma başlatılan Eda Taşpınar, ifade vermek üzere adliyeye geldi. Savcılıktaki ifadesinde "İçerisinin bir ibadethane olduğunu düşünmemiştim. Bu durum için gerçekten üzgünüm’’ diyen Taşpınar, ifadesinin ardından adliyeden ayrıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Eda Taşpınar hakkında, sosyal medya ve internet haber sitelerinde camide çekilmiş fotoğraflarının paylaşımı gerekçesiyle re'sen soruşturma başlatılmıştı. Şüpheli Taşpınar, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan ifade vermek üzere Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na geldi.

"Alana girdiğimde 2 tane turist fotoğraf çekiniyordu, ben de burada fotoğraf çekileceğini düşündüm''

Şüpheli Taşpınar'ın savcılıktaki işlemleri yaklaşık 1.5 saat sürdü. Taşpınar savcılıkta verdiği ifadesinde fotoğraftaki şahsın kendisi olduğunu kabul ederek, ‘'Sosyal medya hesabımda yayınlamak üzere çeşitli mekanlarda ve açık alanlarda fotoğraf çektiriyorum. Sultanahmet'te bulunan otel ile de fotoğraf çekmek için görüşme yaptım. Buna ilişkin yazılı olarak otel ile görüşmelerimiz vardır. Otele gelmeden önce otelin neresinde fotoğraf çekileceğime karar vermemiştim. Otele giriş yaptıktan sonra hazırlanmam için bana bir oda tahsis ettiler. Daha sonra restoranın yan tarafında bulunan bir alan gördüm. Bu alana girdiğimde 2 tane turist fotoğraf çekiniyordu. Ben de burada fotoğraf çekileceğini düşündüm'' dedi.

"Korktuğum için fotoğrafları kaldırdım''

Şüpheli Taşpınar ifadesinin devamında, "İçerisinin bir ibadethane olduğunu düşünmemiştim. Fotoğrafımı çeken arkadaşlar da bana bu hususta bir uyarıda bulunmadılar. Bu durum için gerçekten üzgünüm, özür dilerim. Bu fotoğrafları sosyal medyada yayınladıktan sonra yapılan paylaşımları görmem üzerine korktuğum için fotoğrafları kaldırdım. Dini değerleri aşağılama gibi bir kastım yoktur. İnsanların dini duygu ve düşüncelerine saygı duyan biriyim. Böyle olmasını istemezdim'' ifadelerini kullandı.

Savcılıktaki işlemleri tamamlanan Taşpınar, daha sonra basın mensuplarının sorularına yanıt vermeyerek adliyeden ayrıldı.

Güncellenme Tarihi : 4.1.2023 21:10

İLGİLİ HABERLER