Asayiş
  • 28.2.2015 21:33

Edirne şehidine ağladı

Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinde cinnet geçiren askerin şehit ettiği Akın Buluş, ilk olarak Yenimescit Mahallesi Talih Sokak üzerinde bulunan baba evine getirildi. Burada yaklaşık 3 bin kişinin karşıladığı şehit cenazesi daha sonra ise oluşturulan kortej eşliğinde İki Şerefeli Çarşı Camii’ne getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından Şehit Akın Buluş’un cenazesi askerlerin omuzlarında top arabasına bindirilen şehidin cenazesi, bando eşliğinde Paşayiğit Caddesi’nde ilerledi. Daha sonra Keşan Belediyesi’ne ait cenaze aracına aktarılan şehit cenazesi, Asri Mezarlık’ta bulunan Şehitlikte toprağa verildi.

Cenaze törenine 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, CHP Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen ile yaklaşık 5 bine yakın Keşanlı katıldı.

Öte yandan, şehidin cenazesine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri adına çelenkler gönderildi.

ABLASININ FERYADI YÜREK YAKTI

Şehit Akın Buluş’un Asri Mezarlık’taki cenaze töreni sırasında ablası Didem Buluş’un feryadı ise yürek yaktı. Abla Didem Buluş’un, “Canım, bitanem. Hiç yakışmadı bu sana Akınım. Güzel kardeşim benim” şeklindeki sözleri törene katılanların içini burktu.

Şehitlik’te düzenlenen törende, saygı atışının ardından Şehit Akın Buluş’un cenazesi toprağa defnedildi.

TURGAY BALCI 

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 21:52

İLGİLİ HABERLER