EKEN’İN YENİDEN YARGILANMASI İLE İLGİLİ KARAR BUGÜN VERİLECEK
KAYNAK : Haber Vitrini
Susurluk Davası’nda 6 yıl ağır hapis cezasına hüküm giyen ve halen Ankara Ayaş Kapalı Cezaevi’nde hükümlü bulunan eski MİT görevlisi emekli Yarbay Korkut Eken’in “yargılamanın yenilenmesi” talebi ile ilgili kararın bugün verilmesi bekleniyor.
Eken’in avukatı Armağan Güner’in sunduğu delilleri “yeniden yargılanmayı gerektirir” değerde bulan İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi, “iade–i muhakeme” konusunda kesin bir karar verebilmek için gerekli delillerin toplanması ve ifadelerin alınması için hakim Fatma Nilgün Uçar’ı “naip hakim” olarak görevlendirmişti. Uçar’ın, görüşünü bugün mahkeme heyetine bildireceği öğrenildi. Mahkeme heyeti, Uçar’ın görüşüne göre yapacağı değerlendirmeyle Eken hakkındaki yargılamanın yenilenmesi konusunda karar verecek.
Hakim Uçar, “hazırlık soruşturmasına” benzer şekilde sürdürdüğü çalışmaları sırasında milletvekili Mehmet Ağar, eski milletvekili Ünal Erkan, Genelkurmay eski Başkanı emekli Org. Doğan Güreş’in de aralarında bulunduğu 7 kişinin tanık olarak ifadelerini almıştı. Eski milletvekili Sedat Edip Bucak ile Haluk Kırcı’nın da tanık olarak dinlenilmesine karar veren Uçar, avukatlarının talebi doğrultusunda bundan vazgeçmişti.
(Zaman)
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 18:53