EL KAİDE YÖNETİCİSİ SAKKA'NIN HÜCRESİNDE YANGIN!
RECAİ YÜKSELKOCAELİ -Kandıra F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan El Kaide yöneticisi Louai Sakka'nın kaldığı hücrede yangın çıktığı iddia edildi. Cezaevinde müvekkili Sakka'yı ziyaret eden İnsan Hukukunu Koruma Derneği Genel Başkanı Avukat Osman Karahan, ziyaret sonrasında bir açıklama yaptı. Karahan, "Müvekkilimin tutuklu olarak bulunduğu tek kişilik hücresinde 19 Temmuz 2007 günü yangın çıkmış ve hayati tehlikeyle karşı karşıya kalmıştır. Müvekkilim Louai Sakka, Suriye'de cezasını çekmek veya Lübnan'a iadesinin sağlanması
için imza vermesi amacıyla yoğun baskı ve işkenceye maruz kalmaktadır. Şu anda bileklerinde ve göğsünde hala işkence izleri mevcuttur. 20 Temmuz 2007 günü işkenceyle ilgili acilen Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesi için cezaevi müdürlüğüne yazı yazılmış ise de 6 gündür müvekkilim doktor muayenesine çıkarılmamakta, işkence izlerinin kendiliğinden geçmesi beklenmektedir. Tüm bu gelişmelerin ardından hücresinde 3 defa yangın çıkarılarak öldürülmeye çalışılmıştır" şeklinde konuştu.
Karahan, yangını sorduğu bir gardiyanın, "3 kez cezaevini yakmaya çalışırsa biz de böyle yaparız" dediğini iddia etti. Olayla ilgili Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatırken, aralarında Adli Tıp Kurumu uzmanının da bulunduğu bir heyet Kandıra F Tipi Cezaevi'ne gitti.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:11