Gündem
  • 1.3.2024 22:29

El kassam bubi tuzağı kurduğu binayı işgalcilerin başına yıktı

Bubi tuzaklı bir binayı patlatıp yaya birliklerini hedef almak... “El-Kassam” Gazze'de işgale karşı özel operasyonları ortaya koyuyor

İslami Direniş Hareketi Hamas'ın askeri kanadı El Kassam Tugayları, Gazze'de İsrail işgal güçlerine yönelik nitelikli operasyonlarını sünrürdü.
Son saldırılarda işgal güçlerine önemli kayıplar verdirmeyi başardı. 
Gazze Şeridi'nin güneyindeki El Zeytun mahallesine girdi İsrail ordusu içini adeta kabus oldu.

El Kassam Tugayları, üyelerinin 3 asker taşıyıcıyı ve "Al-Yassin 105" mermileri ve bombalarla dolu bir Merkava tankını hedef aldığını, ayrıca bubi tuzaklı bir binanın Siyonist kuvvetleri tarafından patlatıldığını içeride bulunan İsrail askerlerinden çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu doğruladı.
Başka bir olayda işgalciler düşman kuvvetlerine bubi tuzaklı iki tüneli patlatarak içerideki askerleri ölü ve yaralı bıraktı.

El Kassam Tugayları da bundan sonra şöyle bir açıklama yaptı: “Gruplarımızdan biriyle temasa geçtikten sonra mücahitlerimiz, 5 askerden oluşan Siyonist piyade kuvvetine anti-personel cihazı patlattıklarını ve onları güneyde öldürdüklerini doğruladılar. 
El Kassam Tugayları'nın "El Kassam Tugayları" platformundaki kanalında yer alan habere göre, saldırı Gazze Şehri'ndeki Zeytun mahallesinde gerçekleşti..

Perşembe günü erken saatlerde İsrail medyası, işgal ordusunun "Paraşüt Tugayı"nın Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta 3 ay boyunca savaşa katıldıktan sonra Gazze Şeridi'nden ayrıldığını ve yerine başka güçlerin geldiğini ortaya çıkardı.

İşgal Ordusu Radyosu tarih belirtmeden şunları söyledi: "3 ay süren manevraların ardından Paraşütçü Tugayı Gazze Şeridi'nden ayrıldı, yerine bir tugay girdi." "Askerler Gazze Şeridi'nden ayrılmadan önce İsrail milli marşını seslendirdiler."

İşgal ordusunun açıklamasına göre, "162'nci Tümen askerleri Gazze şehrinin doğusundaki El-Zaytun mahallesinde askeri harekatı sürdürürken, 98'inci Tümen ise Han Yunus bölgesinde savaşı sürdürüyor."

Ne radyo ne de ordu, Gazze'den ayrılışı diğer güçlerin geri çekilmesinden önce gerçekleşen "Paraşüt Tugayı"nın sayısı ve teçhizatına ilişkin ayrıntı vermedi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik yıkıcı savaşının patlak vermesinden bu yana, 7 Ekim'de 582 İsrailli subay ve asker öldürüldü; bunların 242'si aynı ayın 27'sinden beri devam eden kara operasyonlarındaydı; ayrıca 2.988 subay ve asker de yaralandı. askerler.

Gazze'deki savaş çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 30.000'den fazla şehit verirken, benzeri görülmemiş bir insani kriz ve altyapı ve mülklerin büyük yıkımı, İsrail'in 1948'deki kuruluşundan bu yana ilk kez Uluslararası Mahkeme huzuruna çıkmasını gerektirdi. Adalet Bakanlığı'na 'soykırım' suçu işlediği suçlamasıyla dava açıldı.

Güncellenme Tarihi : 3.3.2024 15:48

İLGİLİ HABERLER