Gündem
  • 14.5.2024 22:39

EL Kassam İsrail tanklarını böyle avladı.. İnanılmaz görüntüler

Cebeliye Kampı'nda yakınındaki  işgal araçlarının EL Kassam tarafından avlanma görüntüleri... 

El Kassam, Refah'ta bir evin ve bir tünelin askerlerle bombalandığını duyuruyor ve bir tankeri imha ediyor.


Hamas hareketinin askeri kanadı El Kassam Tugayları, 14 Mayıs 2024 Salı günü işgal araçlarının Refah, Gazze Şeridi'nin güneyinde Cebeliye kampını avladığı görüntüler yayınlayarak, şehirde pusu kuran çok sayıda İsrail ordusu mensubunu yakaladıklarını söyledi. 

Filistinli direniş grupları, İsrail işgalinin Gazze Şeridi'ndeki ilerleyiş bölgelerinde, özellikle de işgal güçleriyle şiddetli çatışmalara sahne olan Cebeliye kampı ve Refah'ta yürüttükleri operasyonlara ilişkin çeşitli açıklamalarda bulundu .

İsrail işgal mekanizmaları Jabalia ve Refah kampındaki saldırganlık alanlarında ilerlemeye çalışırken, iki bölgeye yoğun topçu bombardımanı yapılıyor.

El Kassam, işgal araçlarının avlandığı sahneleri yayınladı

El Kassam Tugayları, Cebeliye Kampı'nda işgal araçlarının ele geçirildiğini gösteren bir video yayınladı; görüntülerde işgal tankları ve buldozerlerin "Al-Yasin 105" toplarıyla imhası da yer aldı.

Video klipte, Jabalia kampının doğusuna giren işgal araçlarına roket atan iki saldırganın şekli görülüyor.

Video kliplerde ayrıca kampın doğusundaki evlerde saklanan işgalci askerlere roket atıldığı da görülüyor.

Ayrı bir açıklamada El Kassam Tugayları, Abu Al-Aish Caddesi'nde iki "Al-Yassin 105" mermisi bulunan iki "Merkava" tankını ve Jabalia'nın Abu Zatoun bölgesinde bir "D9" buldozerini hedef aldıklarını söyledi. kamp.

Bu arada İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı olan Kudüs Tugayları, savaşçılarının kampın Abu Zeytun bölgesinde D9 buldozerinde "yıldırım cihazını" patlatabildiğini söyledi.

Ayrıca kamptaki Ebu Zeytun okullarının arkasındaki binalardan birinde saklanan bir askeri keskin nişancı ateşiyle vurduğu ve bir ayak grubunu havan toplarıyla bombaladığı belirtildi.

Refah'ta pusu

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'a gelince, işgalci güçlere karşı operasyon yapıldığı yönünde çeşitli açıklamalar yapan Filistin direnişiyle şiddetli çatışmaların ortasında, işgal güçleri yavaş yavaş doğu bölgelerine doğru ilerlemeye çalışıyor.

El Kassam Tugayları, Refah'ta bir grup işgal askerini pusuya düşürdüklerini, burada daha önce İsrail özel kuvvetleri tarafından bubi tuzağına düşürülen bir evi havaya uçurduklarını söyledi.

Refah'ın doğusundaki George Caddesi'nde Özel Kuvvetler mensuplarını öldürdüğünü ve yaraladığını söyledi.

Başka bir pusuda El Kassam savaşçıları, İsrail mühendislik gücü tarafından önceden bubi tuzağına düşürülen bir tünel gözünü havaya uçurmayı başardılar ve bu da gücün Al civarındaki saflarında ölüm ve yaralanmaların olduğunu doğruladı. -Kudüs istasyonu, Refah'ın doğusunda.

Ayrıca Refah'ın doğusundaki El Selam mahallesinde bir asker taşıyıcısının iki "Şawaz" patlayıcıyla hedef alındığı duyurulurken, işgal helikopterlerinin mürettebatı tahliye etmek için bölgeye indiği belirtildi.

El Kassam Tugayları ayrıca Refah kapısı yakınında ve El Tabain Camii arkasında Al-Yassin 105 toplarıyla iki Merkava tankını hedef aldıklarını söyledi.

Refah kara geçidinde bulunan işgal toplantılarının havan toplarıyla bombalanacağını duyurdu.

Kudüs Tugayları ise Refah kapısı civarına giren askeri yoğunlaşmaları ve araçları ağır kalibreli havan toplarıyla bombaladıklarını söyledi.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2024 22:54

İLGİLİ HABERLER