Gündem
  • 22.2.2024 12:39

El Kassam keskin nişancıları 7 İsrail askerini öldürdü

"El-Kassam", Han Yunus'ta 7 askerin, Gazze'de ise bir keskin nişancının daha imha edildiğini duyurdu. İsrail radyosu: Ordu, Zeytun mahallesinde ciddi olaylarla karşılaştı

Gazze Şeridi'ne nüfuz eden işgal mekanizmaları - Anadolu

Hamas hareketinin askeri kanadı El Kassam Tugayları, 21 Şubat 2024 Çarşamba günü Han Yunus'ta 7 askerin öldürüldüğünü ve Gazze'nin Zeytun mahallesinde bir askerin de keskin nişancılarla vurulduğunu duyururken, İsrail ordusu da bu olayı kabul etti. Aynı bölgede çok sayıda askerin ölümüne ve yaralanmasına yol açan 3 “ciddi olay” yaşandı.

El Kassam Tugayları kısa bir açıklamada, savaşçılarının bir evin içinde saklanan İsrail özel kuvvetini RPG mermisiyle hedef aldıklarını, makineli tüfeklerle çatıştıklarını, "sıfır mesafeden 4 askeri öldürdüğünü, geri kalanını da yaraladığını" doğruladı. Han Yunus'un batısındaki El Hawuz bölgesi."

Ayrıca başka bir açıklamada, savaşçılarının bir evin içinde barikat kuran bir grup işgal askerini güçlendirilmiş TBG mermisiyle hedef alabildikleri belirtildi.

El Kassam, açıklamasında, savaşçılarının 3 askerin öldürüldüğünü doğruladığını ve İsrail helikopterinin onları tahliye etmek için Han Yunus şehrinin batısındaki El Amal mahallesinin kuzeyine indiğini belirtti.

El Kassam, El Amal mahallesinin batısında bir İsrail asker taşıyıcısı ve "Al-Yassin 105" mermilerine sahip iki aracı, El Hawoz bölgesinde ise "Şawaz" cihazına sahip bir Merkava tankını hedef aldığını sözlerine ekledi. Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus şehri.

Güncellenme Tarihi : 22.2.2024 12:32

İLGİLİ HABERLER