Ekonomi
  • 8.3.2010 14:41

EMEKLİLERDEN MALİYE BAKANI ŞİMŞEK'E MEKTUP

ANKARA - Alınan bilgiye göre, Dernek Genel Başkanı Kazım Ergün, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e bir mektup gönderdi.
Sosyal Güvenlik Destek Primi nedeniyle mağduriyet yaşayan binlerce emeklinin haciz tehdidiyle karşı karşıya kaldığına dikkati çeken Ergün, mektubunda şunları kaydetti:
''Vergi ve prim borçlarıyla ilgili yeniden yapılandırma çalışması konusunda talimat verdiğinizi basın-yayın kuruluşlarından öğrenmiş bulunmaktayız.
Emekli olduktan sonra çalıştıkları için Sosyal Güvenlik Destek Primi ödeyen binlerce emeklimiz bulunmaktadır. Bu emeklilerimizden bir kısmı konuyu tam anlamıyla bilmedikleri için cezai duruma düşmüşler ve bu konuda Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından takibata maruz kalmışlardır. Birikmiş yüksek miktarlardaki primleri emeklilerimizin mevcut gelirleriyle ödeyebilmeleri mümkün gözükmemektedir.
Bu nedenle, yeniden yapılandırma çalışmaları çerçevesinde, binlerce emeklimizi ilgilendiren Sosyal Güvenlik Destek Primi borçlarının ve faizlerinin affı veya uygun şartlarda yeniden yapılandırılması hususunda gereğinin yapılmasını saygılarımızla arz ederiz.''

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 09:52

İLGİLİ HABERLER