EMİN ÇÖLAŞAN TRT GENEL MÜDÜR ADAYI ŞENOL DEMİRÖZ'ÜN CÜBBELİ ÇEMBER SAKALLI RESMİNİ YAYINLADI
ANKARA/RTÜK tarafından yapılan 2 ayrı seçimde TRT Genel Müdür adayı olarak liste başı seçilen Şenol Demiröz, iki kez köşkten dönmüş, halen de kararnamesi köşkte bekletiliyordu.Hürriyet yazarı Emin Çölaşan, Şenol Demiröz ile ilgili ele geçirdiği resimleri yayınladı.Demiröz resimlerde, cübbeli ve çember sakallı olarak Afganistan'da röportaj yaparken görülüyor.
İŞTE ÇÖLAŞAN'IN YAZISI
ADAYIN ismi Şenol Demiröz. Kararnamesi Çankaya'da. Kararname geri dönüyor, hükümet ısrarla ve inatla yeniden gönderiyor. TRT, devletin en önemli kurumlarından biri. Oraya getirilmek istenen kişiyi çok iyi tanımakta yarar var. Bu yüzden bu fotoğrafı iyi görmek gerekiyor. (Böyle başka fotoğrafları da var. Yer darlığı nedeniyle onları kullanamıyorum.)
Adayımız Şenol Demiröz 1980'li yıllarda Afganistan gezisinde. Çember sakallı, takkeli! Mavera isimli İslamcı dergide söyleşi yaptığı kişi ise bir İslamcı terörist. İsmi Gülbeddin Hikmetyar. Terörist olduğu nereden belli?
Açın 12 Nisan 2003 tarihli Resmi Gazete'nin 3. sayfasını ve Bakanlar Kurulu kararını okuyun:
‘‘Terör örgütleri ve terörizmi finanse eden kişi ve kuruluşların, Türkiye'deki banka hesapları ile mal varlıklarının dondurulmasına ilişkin’’ kararname. Altında Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte tüm bakanların imzası var.
Listenin 6. sırasında yer alan isim Hikmetyar! Şenol Demiröz geçmişte bu kişiyle söyleşi yapıyor. Ayrıca Recep Bey de, şimdi terörist ilan ettiği bu şahısla geçmişte konuşmuş, onun önünde diz çökmüş otururken fotoğrafları basında yer almıştı.
Şimdi Şenol Demiröz, Başbakan Recep Bey tarafından TRT Genel Müdürü yapılmak isteniyor.
Ne ilginç rastlantılar, ne ibret verici olaylar!
* * *
Hükümetin, kararnamesi Çankaya'da bekleyen TRT Genel Müdür adayını tanımayı sürdürelim. 1980'li yıllarda Faysal Finans isimli bir İslamcı kuruluş, TRT için Çanakkale belgeseli hazırlıyor. TRT'nin yayınladığı belgeselde Atatürk'ün ismi bile geçmiyor! Hürriyet Gazetesi bu rezaleti 20 Mart 1988 tarihli manşetinde ‘‘TRT şehitlerimizin kemiklerini, Türk ulusunun yüreğini sızlattı. Atatürk'e ihanet belgeseli’’ diye veriyor. Basında büyük tepki oluşuyor, olay kınanıyor.
Sözde belgeselin yapımcılardan biri, Afganistan'da Gülbeddin Hikmetyar isimli teröristin önünde diz çöken takkeli, çember sakallı kişi. Adı Şenol Demiröz!
Genel Müdür adayımızı tanımayı sürdürelim! Bu şahıs daha sonra Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde görev alıyor. Şimdi başka bir belgeye bakalım:
Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davaya esas iddianame. (Hazırlık 2001/34176. Esas 2002/3151. İddianame No. 2002/336).
Suç: ‘‘Zimmet, kamu taşıma biletlerinde kalpazanlık, resmi evrak ve kayıtlarda sahtecilik ve suç işlemek için örgüt oluşturmak.’’
Büyük bir yolsuzluk iddiası. Açılan davanın 1 numaralı sanığı Recep Tayyip Erdoğan. Ancak dokunulmazlık kazandığı için yargılanması mümkün olmuyor.
9 numaralı sanık ise Şenol Demiröz! O yargılanıyor.
Size AKP iktidarının TRT Genel Müdür adayını tanıtmaya, Başbakan Recep Bey ile ilişkilerini anlatmaya çalıştım. Kararnamesi Çankaya'da bekliyor.
Doğrusunu isterseniz, TRT'nin başına bu devirde böylesi yakışır.
Vatana millete hayırlı olsun, uğurlu olsun. Amin!
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 21:06