
EMNİYETİN BAŞINDAKİLERE SUÇ ŞOKU!..
İçişleri eski Bakanı ve Başbakan yardımcısı Beşir Atalay ile Emniyet eski Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal’ın memleketi Kırıkkale, Türkiye’de en yoğun suç oranı olan il çıktı. Nüfusu 276 bin 647 olan Kırıkkale’de 2010’da 8 bin 639 suç işlendi.
CNBC-e Business dergisinin hazırladığı “Yaşanabilirlik” listesindeki verilere göre suç oranı en yüksek il Kırıkkale olurken, en düşük olduğu şehir ise, Çorum çıktı. Kırıkkale’yi 203 bin 741 nüfus ile, 5 bin 996 suç işlenen Yalova ve 187 bin 758 nüfus ile, 5 bin 171 suç işlenen Bartın izliyor.
Bursa, Eskişehir, Aydın, Çanakkale, Denizli, Afyon ve Erzurum da suç oranı yüksek iller olarak belirlendi. Çorum suç oranı en düşük il olurken, Çorum’u Ağrı, Mardin, Şırnak, Siirt, Bingöl, Sakarya, Van, Muş, Trabzon izliyor.
Son seçimlere kadar 4 yıl süreyle Emniyet Genel Müdürlüğü yapan Kırıkkale doğumlu Oğuz Kağan Köksal, TBMM’de de halen Kırıkkale milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Başkanı olarak görev yapıyor. Kırıkkale doğumlu olan Başbakan yardımcısı Beşir Atalay da, geçen hükümette İçişleri Bakanı olarak görev yapmıştı.