Bilim
  • 30.11.2022 12:03

En Çok Tercih Edilen Dorse Tipleri Nelerdir?

Dorseler, genellikle karayolu üzerinde seyir halindeyken tır ya da kamyonlara bağlı olarak gördüğümüz ekstra taşıyıcı araçlardır. Diğer bir tanımla ağır yükleri taşıması gereken araçlar için ek bir destektir. Çünkü kamyonlar, yükü taşımak için dorselere ve römorklara ihtiyaç duyar. Ancak her biri farklı yük kapasitesine ve farklı bir amaca hizmet ederler.

Dorse, kasalı taşıma araçlarının arka kısmında bulunan kasa kısmına verilen isimdir. Dorse kısmının bir diğer ismi ise treylerdir.

 

Dorse tipleri çok çeşitli amaçlar için kullanışlı olabilir. Birçok işletme, kargo ve eşyaları taşımak için bu araç desteğine ihtiyaç duyar. Bu sayede dorseler, uzun mesafeler arasında ağır hizmet tipi malları taşımak gerektiğinde bizlere pek çok seçenek sunabilir. Dorseler, genellikle farklı taşıma tiplerine uyum sağladıkları için teslimat zincirindeki bu boşluğu doldurur. Yüklerin boyutu, şekli veya hassasiyeti farketmeksizin, herkes için mükemmel bir dorse mutlaka vardır.

 

Sık kullanılan dorse çeşitleri şöyle sıralanabilir:

• Midilli dorse; Tekerlekleri kısa ve geniş olan taşıyıcılara denir. En belirleyici özelliği dorsenin hacim olarak çok büyük olmasıdır.

• Tenteli dorse; Adından da anlaşılacağı üzere kapalı bir dorse türüdür ve kuru taşımacılık için uygundur. En yaygın dorse türlerinden biridir ve yandan yüklemeye uygundur.

• Lowbed dorse; Yere en yakın taşıma sistemlerinden biridir. Genellikle çok yüksek malların taşınması için tercih edilir ve sarsıntı önleme özelliği sayesinde güvenli bir taşıma türüdür.

• Sal Dorse; Sal dorseler her yönden açıktır ve genellikle arkasındaki yükü kapatan bir koruması yoktur. En çok öne çıkan özelliği ise  yüklemenin ve boşaltmanın oldukça kolay olmasıdır.

Kullanım türüne göre farklılık gösteren soğutuculu, tehlikeli madde ve daha pek çok dorse çeşidi mevcuttur. Dorseler hakkında daha fazla bilgi almak için Autoline Türkiye sitesini ziyaret edebilirsiniz.

 

Güncellenme Tarihi : 30.11.2022 12:04

İLGİLİ HABERLER