Bilim
  • 9.12.2022 12:02

Anzer Balı Ne Kadar Tüketilmeli

Faydaları sayılmakla bitmeyecek Anzer balı stokları satışa sunulduktan kısa süre sonra tükeniyor. Her yıl taliplisinin gittikçe arttığı ve herkesin severek tükettiği bu bal, düzenli olarak tüketilmelidir. Bu sayede hastalığa karşı koruyuculuğu da fazladır. Rize’nin İkizdere ilçesinin Anzer Yaylası’nda üretilen bu bal endemik bitkilerin şifasını içeriğinde bulunduruyor. Özel bir bal olsa da tüketirken dikkat edilmesi gerekiyor. Anzer balı faydaları, doğru ölçülerde tüketildiğinde artıyor.

Anzer balı faydaları saymakla bitmese de bazı sağlık sorunları olanlar tarafından da dikkatli tüketilmesi gerekiyor. Şeker hastalığı ve bazı hastalıklarda şifa arayanlar Anzer balı ne kadar tüketilmeli diye merak ediyor. İlk olarak bu balı hangi sağlık sorununuz için nasıl kullanacağını bilmeniz gerekiyor. Bal gibi gıda ürünleri, alerjileri olan ya da bal alerjisi olan kişiler tarafından tüketilmemelidir. Arı ürünlerine karşı alerjisi olan kişiler hastalıkları için Anzer balı tüketmeden doktoru ile görüşmelidir. Özellikle şeker hastaları, Anzer balı ne kadar tüketilmeli diye merak ediyor. Şeker hastalığı ile bal alerjisi olanlar bilmeden ve test yaptırmadan Anzer balı tüketmemelidir.

Anzer balı, ürün içeriği ve besin değerleri bakımından oldukça zengin. Her yıl ön siparişlerle bile ilk hasadın büyük çoğunluğu satılıyor. Öyle ki yurt dışında Anzer balı için sıraya girenlerin sayısı da oldukça fazladır. Anzer balı içerik olarak yoğun ve özel bir ürün olduğundan 1 tatlı kaşığından fazla tüketilmemelidir. Özellikle şeker hastaları, Anzer balı şifasından faydalanmak için tüketmemelidir. Yapısı itibari ile kısa sürede kana karıştığından şeker seviyesini de yükseltecektir.

Hastalığı olanlar Anzer balı tüketirken de dikkatli olmalıdır. Ölçülü olarak tüketilmediği sürece zararlarını görebilirsiniz. Yaklaşık 1 tatlı kaşığı kadar tüketilen Anzer balı;

Metabolizmayı hızlandırır.

Bağışıklığı güçlendirir.

İçeriğindeki besinler sayesinde daha sağlıklı olursunuz.

Kanser tedavisinde doktorunuza danışarak takviye gıda olarak kullanabilirsiniz.

İştah sorunu yaşanan çocuklarda iştahı açar.

Soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlara karşı koruyucudur.

Ağrıları hafifletir.

Enerji verir.

Astım sorunu olanlara iyi gelir.

Öksürüğü tedavi eder.

Bağırsakların işleyişini düzenler.

Bademciklerde var olan sorunları tedavi eder.

Zeka gelişimini destekler ve algıyı açar.

Bunlar dışında daha birçok soruna da iyi gelir. İçeriğindeki zengin vitaminler ve aminoasitler besin değerini artırır. Yalnız burada önemli olan balı yeteri kadar ve ölçülü tüketmektir. Bu kadar iyi bir balı çok fazla tüketmek size fayda sağlamaktan zarar verir. Yan etkileri görülmesi mümkün olan Anzer balı ne kadar tüketilmeli bilirseniz daha fazla fayda sağlayabilirsiniz.

Anzer balı etkili içeriği ve kokusu ile sizi cezp etse de fazla tüketmemek gerekir. 1 tatlı kaşığından fazla Anzer balı tüketmek size fayda sağlamayacaktır.

Güncellenme Tarihi : 9.12.2022 12:03

İLGİLİ HABERLER