Bilim
  • 9.12.2022 12:03

Kaliteli Otel İnternet Sitesi Özellikleri Neler Olmalıdır?

Reklamların dijitalde yıllar içinde değişmesi ve modernleşmesi, işletmelerin reklam anlayışını değiştirmiştir. Rekabet ortamının hâkim olduğu otel sektöründe görünür ve erişilebilir olmak, dijital dünyada yer almakla mümkündür. Bunun için yapılacak ilk çalışma, otel sitesi kurma hizmeti almaktır. Bir marka değerine sahip olan otel işletmelerinin marka prestijini artırmaları otel web sitesi oluşturmasıyla mümkündür. Prestijine ve imajının değerine önem veren işletmeler modern reklamları tercih etmektedir. Profesyonel bir otel internet sitesi işletmeyi rakiplerinden ileriye taşımaktadır. İşletmenin beklentileri ve ihtiyaçları doğrultusunda bir otel sitesi yaptırmak prestijli ve kaliteli otellerin tercihidir. Dijital ortamda markasının prestijini güçlendirmek isteyen işletmelerin temel ihtiyacı; domain ve hosting hizmetinin sağlanmasıdır. Bu hizmet; otel işletmesine dijital dünyada erişebilmemizi sağlayan adres ve depolama kavramlarına karşılık gelmektedir.

       Dijital dünyanın son 20 yılda hızla dönüşmesi, tüketicilerin kullanım alışkanlıklarını da etkilemiştir. Tatil yapmak için doğru otel arayan kullanıcıların %70’i bu aramayı mobil cihazlarından gerçekleştirmektedir. Bu sebeple işletme otel web tasarımı hizmeti alırken mobil cihazlara uyumlu tasarım tercih etmelidir. İşletmenin prestijini doğrudan etkileyen faktör; güvenliktir. Kullanıcıların sitenizde kişisel bilgilerini güvenle paylaşabilmesi için aldığınız otel web sayfası hizmetinin Ssl sertifikasına sahip olması gerekmektedir. Google’ın algoritmasına göre güvenilir siteler aramalarda üst sıralarda yer almaktadır. Google’ın sitenizi güvenilir olarak algılaması prestij kazanmanızı da sağlar. Aksi durumda dijital dünyada sitenizin “güvensiz” olarak algılanması markanın imajına zarar verirken, zaman içerisinde müşteri kaybına yol açmaktadır. İşletmeler sahip oldukları web sitelerinde üçüncü bir hizmete ihtiyaç olmadan içerik ekleyebilmeli ve düzenleme yapabilmelidir. Bu, profesyonel yönetim paneli ile sağlanmaktadır.

       Kullanıcıların web sitesi üzerinden işletme ile kolay ve hızlı bir iletişim kurabilmeleri için sitenin WhatsApp entegrasyonunun olması gerekmektedir. Otel işletmesinin müşteri ile kurum adına iletişim kurabilmeleri için kurumsal e-mail hizmeti almaları gerekmektedir. İşletmenin müşteri ile kurumsal mail üzerinden iletişim kurması, otelin kurumsal bir imaj kazanmasını sağlar ve işletmeye olan güveni artırır. Kullanıcının aynı zamanda tatil planı yaparken siteden ön rezervasyon alabilme özelliğini kullanması gerekmektedir. Bu özellik, kullanıcının vakit kaybetmeden rezervasyon oluşturmasını sağlamaktadır. Kaliteli bir otel işletmesi, yabancı müşteri potansiyelini göz önünde bulundurmalıdır. Sitede yabancı dil desteği sunulması, işletmenin uluslararası düzeyde tercih edildiğini göstermektedir. Bu hizmet otelin prestiji için önemlidir.

       Yukarıda bahsedilen tüm hizmetlere sahip olan bir otel sitesinde işletmelerin; kurumsal bilgilerinin bulunduğu alan, hizmetler ve duyurular alanı, sosyal medya linkleri alanı, aktiviteler alanı, Google Maps (Google Haritalar) alanı, resim ve video galerisi alanı, detaylı oda tanıtım alanı, iletişim bilgileri alanı yer almalıdır. Genel olarak otellerin aratıldığı ilk yer Google arama motorudur. Bunun için sitenin Google kaydının yapılması gerekmektedir. Google’a otel ile ilgili; fotoğraf yüklenmesi, kullanıcıların yorumlarının yer alması, puanlanması, işletmenin konum ve iletişim adresi bilgisinin yer alması Google işletme kaydının yapılması ile mümkündür. Böylelikle otel ile interaktif etkileşim sağlanmış olur. Tüm bu hizmetlere sahip olabilmek için Yetiş Yazılım ile iletişime geçebilirsiniz. Daha fazla bilgi edinmek isterseniz https://www.yetisyazilim.com.tr/otel-web-sitesi adresine göz gezdirmenizi tavsiye ederiz.

 

Güncellenme Tarihi : 7.2.2023 10:37

İLGİLİ HABERLER