Gündem
  • 28.1.2014 12:51

En iyi oteller içinde 4 Türk

Birçok bölgede yer alan belirli villaları, konaklama yerlerini ve otelleri esas alan Newsom listede ilk sıraya Mallorca’yı koyuyor. Newsom, yeşillik alanları, bahçeleri ve havuzları ile Mallorca’yı gayet cazip bir yer olarak belirtiyor. Ayrıca kumsala yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunan bölgede 904 ila 2195 Euro arası bir bedel ödeyerek kalınabileceği belirtiliyor. Listede 2. sırada ise Sicilya bulunuyor. Zihninizi rahatlatmak için en uygun yerlerden biri olarak adlandırılan Sicilya’da dekorlar, beyaz badanalı duvarlar ve kumsala 5 ila 10 dakika yürüme mesafesi bölgeyi cazip kılıyor. Burada da 1720-2260 Euro arasındaki bir fiyata kalmak mümkün. Listede 3. sırada Dalmaçya Kıyıları yer alıyor. Nefes kesen görüntüsüyle ve konaklama merkezlerindeki müthiş büyük pencereleri ile bu bölgede kalmanın bedeli ise 1295 ila 2485 Euro arasında değişiyor. Listenin 4. sırasında İyonya Adaları’na bağlı bulunan Antipaxos bölgesindeki villalar bulunuyor.

Yunanistan’ın kuzeybatısında bulunan bu adalar topluluğunda bağların üzerinden denize bakan teraslar ile ferah modern mekânlarda kalabilir, tekne kiralama organizasyonları yapabilirsiniz. Burada kalmanın bedeli ise 1538 Euro ile 3190 arasında değişiyor. 5. sırada yine İyonya Adaları’na yakın bir bölgede bulunan İthaka Adası yer alıyor. Yerel taşlar, parlak renkler ve canlı bahçeleriyle İthaka’daki antik yerleri, bağları ve değişik çiçekleri keşfetme fırsatı elde edebilirsiniz. Burada kalmanın bedeli ise 2084 ila 3684 Euro arasında değişiyor. Listenin 6. sırasında Girit yer alıyor. Georgioupolis plajına 10 dakika mesafede bulunan Olivia barbekü alanları ve geniş yaşam alanları ile ziyaretçilerini bekliyor. Burada kalmanın bedeli ise 497 ila 1596 Euro arasında değişiyor.

7. SIRADA MARMARİS

Listenin 7. sırasında ise Türkiye’nin ünlü tatil bölgelerinden Marmaris bulunuyor. Marmaris’te bulunan Zeytin Evi, üzerine kurulan geniş villalar terasları ile size Ege Denizi’nin seyir zevkini sunuyor. Klimaları ile size rahat bir ortam sunan bu villalarda ayrıca gölgeli veranda da otururken havuz kenarına yaslanabilir ve bahçelerde gezinebilirsiniz. Balıkçı köyü Söğüt’e ise araç ile 10 dakika mesafede gidebilirsiniz. Bu bölgede kalmanın bedeli ise Dalaman uçak bileti, araç kiralama ve özel seyir balıkçı teknesi de dahil olmak üzere 4000 ila 7000 Euro arasında değişiyor. Listenin 8. sırasında Dalmaçya Kıyılarında yer alan Host Adası girişindeki Vis Limanı yer alıyor. Burada eski deniz feneri bekçilerinin kulübelerini kiralayabilirsiniz. Eğer sakin bir yerde inzivaya çekilmek ve yüzmek istiyorsanız burası sizin için bir cennet. Restoranlar ve birçok eğlence mekânı da deniz yoluyla 10 dakikada gidebileceğiniz mesafede yer alıyor. Burada kalmanın bedeli 889 ila 1911 Euro arasında değişiyor. 9. sırada Akdeniz’de İtalya’ya bağlı bulunan Sardinya yer alıyor.

Büyük zeytin ağaçları evlere gölge yapsa da Oro Verde’deki villaların hepsi açık alanda yer alıyor. Izgara balık, barbekü yapabileceğiniz ve çim üzerine yatarak dinlenebileceğiniz bir mekân olan bu bölgede kumsal ise 8 kilometre uzakta bulunuyor. Burada kalmanın bedeli ise 1650 ila 3590 Euro arasında değişiyor. Kuzey Batı İtalya’da yer alan Ligurya ise listenin 10. sırasında yer alıyor. Meşe ormanları arasında gizlenmiş olan bölgeden aracınızla 10 dakika içinde balıkçı köyü Tellaro’ya ulaşabilirsiniz. Küçük yeşil panjurlar, toprak rengi duvaları bu bölgede keşfedebilir, Terracotta çinileri ve değişik sanat eserlerini görebilirsiniz. Burada kalmanın bedeli ise 1363 ila 1994 Euro arasında değişiyor.

BODRUM 20. SIRADA

İlk onun ardından listenin 13. sırasında ise Akyaka bulunuyor. Akyaka’daki Villa Sascha’da levrek balıklarını tadabilir, ormanlık tepelerden Gökova Körfezi’ne akan suları görebilirsiniz. Hatları bulanık sürgülü pencereler ve havuzlarıyla Dalaman’a uçak bileti ve araç kiralama bedeli de dahil 2652 ila 5094 Euro gibi bir bedel. Listenin 20. sırasında Bodrum yer alıyor. Bitez yakınlarındaki Creek House renkli küçük kulübeleri, gölgeli terasları havuzlarıyla büyük bahçeler içerisinde gizleniyor. Burada kalmanın bedeli ise 705 ila 840 Euro arasında değişiyor. Ve son olarak listenin 45. sırasında Kalkan bulunuyor. Kalkan’a bakan büyük bir tepenin üzerinde yer alan evlerde parlak zeminler, bina içindeki çeşme ve yatak odasındaki yüksek yatağı Creek House ziyaretçilerini bekliyor. Aynı zamanda sauna ve Türk hamamının yanı sıra büyük havuz, panoramik teras, inanılmaz deniz görüntüsü ve Kalkan’daki tek özel tenis kortu ile burada kalmak Dalaman’dan uçak bedeli de dahil olmak üzere 9850 ila 14600 Euro gibi bir bedel.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:06

İLGİLİ HABERLER