Sağlık
  • 29.6.2009 03:53

EN MERAK EDİLEN CİNSEL SORULAR...

* 53 yaşında bir erkeğim. Yaklaşık iki aydır idrar yaparken zorlanıyorum. Prostat olmaktan korkuyorum. Prostat hastalığının belirtileri nedir?


Prostat hastalığının bulguları vardır: 1-idrar yaptıktan sonra boşalamama hissi, 2-sık sık idrara çıkma, 3-idrar yaparken kesik kesik yapma, 4-idrar yaparken idrar akımının çok ince olması, 5-idrar yaparken ıkınarak yapma, 6-geceleri ikiden fazla tuvalete çıkma, 7-işeme sonrası damlama olması, 8-ileri doğru idrar atımının olmaması, 9-sıkışık şekilde koşarak tuvalete gitme, 10-ilerleyen dönemde idrar kaçırma. Bu bulgulardan birçoğu bir arada bulunabilir. Sizin en kısa zamanda bir ürologa muayene olmanız gerekiyor.


* 30 yaşında bir erkeğim. Eşim 29 yaşında, hiç ilişkiye girmek istemiyor. Bunun ilacı var mıdır?
Çok fazla sayıda kadında cinsel işlev bozukluğu görülmektedir. Cinsel işlev bozukluğu, çeşitli organik ve psikolojik nedenlerle oluşabilir. Diyabet (şeker hastalığı), kalp hastalığı, hipertansiyon, yüksek kolesterol düzeyleri gibi çeşitli sistemik problemler, ateroskleroz (damar sertliği) gibi damar yapısına ait sorunlar ve sigara alışkanlığı gibi nedenlerle cinsel organlara kan akımı bozulabilir. Damar sertliği olan kadınlar üzerinde yapılan çalışmalar ile klitoris ve vajinadaki azalmış kan dolaşımının, cinsel uyarılmada bozulmaya yol açtığı tespit edilmiştir. Diyabet, gerek cinsel organlardaki damar yapısı ve kan dolaşımı; gerek sinirlerde meydana getirdiği sorunlar nedeniyle cinsel işlev bozukluğuna yol açmaktadır. Sonuçta diyabetik kadınlarda cinsel işlevin, normal kadınlara göre belirli derecede bozulduğu belirlenmiştir. Nörolojik hastalıklar veya çeşitli nedenlerle (diyabet, travma, cerrahi girişim gibi) sinir zedelenmeleri sonucunda, beyinden cinsel organlara giden mesaj engellenir. Üreme organlarının gelişmesini ve cinsel aktivitenin çeşitli aşamalarının gerçekleşmesini sağlayan hormonların, kandaki düzeyleri azaldığında cinsel işlev bozukluğuna rastlanabilir. Çeşitli tedavi yöntemleri, bazı ilaçlar ve madde kullanım alışkanlıkları cinsel yaşamı çeşitli yönlerden etkiler. Menopozla birlikte azalan östrojen ve androjen hormonlarına bağlı olarak, vajinanın boyutlarında küçülme ve ıslaklığında azalma sonucu, cinsel ilişki sırasında ağrı oluşumu ve sekse olan ilgide azalma gözlenir. Çocukluk çağı, yetiştirilme tarzı ve bu dönemde kazanılan çeşitli yaşam deneyimleri, alışkanlık ve takıntılar, bireyin hayatının sonraki aşamalarını da etkiler.



GEBELİK TESTLERİ


* Reglime 15 gün kala erkek arkadaşımla sürtünmeyle birlikte olduk. Adet görmeyince eczanede gebelik testi yaptırdım, bu testlere güvenilir mi?


Gebelik testlerinde tek çizgi "gebelik yok, iki çizgi "gebelik var" anlamına geliyor. İdrarla yapılan gebelik testlerinin esası, gebelikte artan bir hormonun varlığının ya da yokluğunun saptanmasına dayanır. İdrar testlerinde "gebelik müspet" sonucu alındığında hata oranı oldukça düşüktür. Ancak "gebelik menfi" sonucu veren testin bir süre sonra tekrarlanması uygundur. Bu test negatif çıkarsa ve siz gebe olduğunuzdan şüpheleniyorsanız bir kliniğe başvurmanızda fayda var. Burada doktor muayenesi olmaya gerek kalmadan gebelik testi yapılmasını talep edebilirsiniz.


ERKEKLERİN % 40'I KISIR


* 31 yaşındayım. Üç senelik evliyim. Çocuğumuz olmayınca doktora gitti. Yapılan testler sonucunda benim sol testisimde varikosel olduğunu ve ameliyat olmam gerektiğini söylediler. Ne yapabilirim?


Varikosel testislerdeki kanı boşaltan toplardamarın genişleyip varisleşmesidir. Toplardamarların iç yüzeyinde kan dolaşımını düzenleyen kapakçıklar işlevlerini yitirmiş olup kanı geri boşaltma işlevi bozulmuştur. Kısırlık şikayeti olan erkeklerin yaklaşık % 40'ında mevcuttur. Varikosel her iki testiste de görülebilir ancak solda daha sıktır. Kısırlık şikayeti olan, çok yoğun ağrı şikayeti olan ve testislerinden biri diğerine göre anlamlı küçülme göstermiş varikoselli erkeklerde ameliyat önerilir. Kesin tanı üroloji uzmanı muayenesi gereklidir.


İDEAL BOY 10-13 CM


* 19 yaşındayım. Penisim sertleştiğinde 10 cm. Yaşım ilerledikçe daha fazla uzar mı? Bu boyda kalırsa bana ileride sorun olur mu?


Penis boyunuz normal. Beden gelişimiz tamamlanıncaya kadar penis boyu uzamaya devam edebilir. sertleşme probleminiz yoksa ilişkiye girmekte de, çocuk sahibi olmakta da bir sorun yaşamazsınız. Ama peniste veya sekste önemli olan penisin boyu değil, işlevidir. Yani, sizin penisinizle yapabildikleriniz bunu da duygularınızla birleştirmeniz en önemli olanıdır. İri bir penise sahip olacağınıza (ki 18 cm üstü penisler genelde ilişki sırasında kadına zevk yerine acı vermektedir) sertliğini uzun süre tutabilen daha küçük bir penise sahip olmak daha avantajlıdır.


PROBLEM PSİKOLOJİK


* 32 yaşında bir erkeğim. 10 yıllık evliyim. Bir çocuğum var. Sorunum eşimin isteksiz olması. Bazen bir ayda bazen 2 ayda bir, benim zorlamamla ilişkiye giriyoruz. Çoğu zaman bir şey hissetmediğini söylüyor.


Cinsel istek, kişinin karşı cinsle ilişkiye girme arzusu olup bedensel problemi olmayan herkeste mevcuttur. Bedensel olarak yeterli olgunluğa erişmiş kadın veya erkek cinsel istek duymaya başlar.
(TAKVİM)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:36

İLGİLİ HABERLER