ENİŞTESİNE KAÇTI, KOCASININ YARDIMIYLA EVİNE DÖNDÜ
Kocasının durumu polise bildirmesi üzerine Bornova’daki eve düzenlenen baskında kurtarılan kadın ve yakalanan eniştesinin, sahte evlilik cüzdanı hazırlayıp ev kiraladığı, firmalardan kiraladıkları 7 otomobili ise sahte evrak düzenleyip sattıkları belirlendi.
Alınan bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğüne başvuran Mithat A, yaklaşık 2 ay önce evden ayrılan eşi Burcu A’nın kendisini arayarak, "Sana geri dönmek istiyorum. Ancak birlikte yaşadığım eniştem Kadir Ş, beni tehdit ederek göndermiyor. Beni kurtar" dediğini bildirdi.
İhbar üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, Bornova’da Burcu A. ile Kadir Ş’nin kaldıkları evi tespit ederek, operasyon düzenledi. 21 yaşındaki Burcu A. kurtarıldı. Genç kadını zorla evde tuttuğu ileri sürülen Kadir Ş. (28) ise yakalandı.
Emniyet Müdürlüğüne getirilen Burcu A. polis verdiği ifadede, yaklaşık 2 ay önce eniştesi Kadir Ş. ile kaçtığını ve birlikte yaşadıklarını, kendi isteğiyle cinsel ilişki görüntülerini kameraya kaydettiklerini; ayrılmak istediğinde eniştesinin kendisini bu görüntülerle tehdit ettiğini iddia etti. Bunun üzerine Burcu A. ile Kadir Ş’nin kaldığı evde arama yapan polis, söz konusu görüntülerin yer aldığı kaset ve CD’ler buldu.
Soruşturmayı yürüten Asayiş Şube Müdürlüğü polisleri, Burcu A. ile Kadir Ş’nin birlikte yaşadıkları 2 aylık dönemde sahte evlilik cüzdanı hazırlayarak ev kiraladıklarını; İzmir ve Konya’daki firmalardan 7 otomobil kiraladıklarını ve sahte evrak düzenleyerek sattıklarını belirledi.
Söz konusu kişiler gözaltına alınırken, Kadir Ş’nin, dolandırıcılık suçundan poliste kaydı bulunduğu ortaya çıktı.
Bu kişilere sahte evlilik cüzdanı ve kiralanan otomobillere sahte belge düzenlediği tespit edilen 1 kişinin arandığı bildirildi.