Gündem
  • 24.2.2023 20:57

Enkazdan çıkarılırken getirilen Tekbir'lerden etkilendi, Müslüman oldu

Meksika’dan 10 kişilik arama kurtarma ekibi ile birlikte gelen Karol Jair Correa Lopez, enkazlardan sağ ulaşılan vatandaşlar çıkarılırken getirilen Tekbir'lerden etkilenerek Müslüman oldu.

Enkazdan çıkarılırken getirilen Tekbir’lerden etkilendi, Hatay’da Müslüman oldu

Muhammed ismini alan Lopez, asrın felaketinin yaralarını Türk milletinin gayreti ile aşılacağını söyleyerek, Müslümanların inançlarının çok derin olduğunu, kendisinin de bu nedenle İslamiyeti seçtiğini kaydetti.

Kahramanmaraş merkezli 2 depremin ardından en çok yıkıma uğrayan, ardından Samandağ ve Defne merkezli 2 büyük deprem daha yaşayan Hatay'a arama kurtarma çalışmalarına katılmak için Meksika'dan 10 kişilik ekip geldi.

Bölgedeki enkaz çalışmalarına katılan ekip birçok vatandaşı enkaz altından kurtarırken, Hatay'da kurulan çadır kentlerde depremzedelerin de yardımına koştu. Meksika'dan gelen ekipte arama kurtarma personeli Karol Jair Correa Lopez, arama kurtarma çalışmaları sırasında enkazdan sağ ulaşılan vatandaşların tekbir getirilerek çıkarılmasından etkilendi.

ADI MUHAMMED OLDU

Müslümanların afet anındaki gayretlerini gören ve yardımları karşısında bölgedeki vatandaşların da olumlu tepkileriyle karşılaşan Lopez İslamiyeti seçerek Müslüman oldu ve Muhammed ismini aldı. Muhammed ismini alan Lopez, böyle bir afeti dünyanın hiçbir yerinde görmediklerini dile getirerek, "Bu felaketi Türkiye'den başka bir ülke kaldıramazdı. Türk milleti dışında başka bir milletin başına gelmiş olsaydı durum çok daha kötü olabilirdi, onların gayreti sayesinde kısa sürede toparlanacak" dedi.

 

 

Güncellenme Tarihi : 26.2.2023 00:25

İLGİLİ HABERLER