Gündem
  • 4.2.2023 23:43

Erbakan'ı ölüme götüren sürece Kılıçdaroğlu imzası

Karar'dan 'Erbakan' çarpıtması! 'Ev hapsinde öldü' dediler, arkasından Kılıçdaroğlu çıktı

Merhum Erbakan'ın hayallerini Başkan Erdoğan'ın gerçekleştirdiği gerçeğini inkar eden muhalefet medyasının, Erbakan'ın AK Parti döneminde ev hapsinde öldüğü yönündeki haberi baştan sona yalan çıktı.

Milli Görüş lideri merhum Necmettin Erbakan’ın hayali olan projeleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gerçekleştirmesinden rahatsız olan Karar gazetesi, büyük bir çarpıtmaya imza attı. GP lideri Ahmet Davutoğlu ile Deva lideri Ali Babacan’a yakınlığı ile bilinen Karar gazetesinin bugünkü “Sizin döneminizde ev hapsinde öldü” başlıklı haberinin düzmece olduğu belirlendi.

Gazete haberinde -SP'lilerden sert tepki- denilmesine rağmen hiçbir partilinin konuya dair ismi veya beyanı yer almıyor.

Gazetenin 9’uncu sayfasında “Hocamız sizin döneminizde ev hapsinde yaşadı” olarak değiştirilen ve 1'inci sayfadaki başlığı adeta yalanlayan haberin nasıl çarpıtılmış bilgilere dayandığını gözler önüne seriyoruz...

28 Şubat yargısının verdiği ceza ile Erbakan Hoca'nın cezaevine girmemesi için AK Parti iktidarı harekete geçti.

CEZAYI EVDE ÇEKME İMKANI

AK Parti iktidarı 2006 yılında, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun’un “Özel İnfaz Usulleri”ni düzenleyen 110. maddesinin, 75 yaşını bitirmiş olanlar için sağlık raporu ve zararı tazmin şartını içeren 3. fıkrasını yürürlükten kaldırıldı. 2. fıkrada da değişiklik yapıldı. Kanunla, 2. fıkra şu şekilde değiştirildi:

“Mahkumiyete konu suç nedeniyle doğmuş zararın aynen iade, suçtan önceki hale getirme veya tazmin suretiyle tamamen giderilmesine dair hukuki sorumlulukları saklı kalmak üzere; -Kadın veya 65 yaşını bitirmiş kişilerin mahkum oldukları 6 ay, -70 yaşını bitirmiş kişilerin mahkum oldukları 1 yıl, -75 yaşını bitirmiş kişilerin mahkum oldukları 3 yıl veya daha az süreli hapis cezasının konutunda çektirilmesi hükmünü veren mahkeme veya hükümlü başka bir yerde bulunuyorsa, o yerde bulunan aynı derecedeki mahkemece karar verilebilir.”

CHP KARŞI ÇIKTI, SEZER VETO ETTİ

Erbakan Hoca’nın cezaevine girmesinin önüne geçilerek, evindeyken ceza süresini tamamlamasını öngören kanuna CHP karşı çıktı. “Kişiye özel kanun olmaz” diye itiraz edilen kanunun ismini “Erbakan Yasası” diye isimlendiren CHP, bütün itirazlarına rağmen başarılı olamadı. 23 Şubat 2006’da kanun Meclis’te kabul edildi.

Ancak devreye dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer girdi. Erbakan’ın doktor raporu almaksızın cezasını evinde çekebilmesini sağlayan kanun değişikliğini Cumhurbaşkanı Sezer, 10 Mart 2006 tarihinde veto etti.

Kanun tekrar TBMM Genel Kurulu’na geldi. Meclis çoğunluğuna sahip AK Parti iktidarı geri adım atmadı.

Genel Kurul’da kanun aynen kabul edildi. Bu defa Anayasa gereği Cumhurbaşkanı Sezer, kanunu mecburen onayladı.

5485 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, 6 Nisan 2006 tarihinde resmen yürürlüğe girmiş oldu.

CHP AYM’YE KOŞTU

Ancak Erbakan’ın cezaevine girmesi için çabalayan CHP bir kez daha devreye gidi.

CHP’li 110 milletvekili, Anayasa Mahkemesi’ne başvurarak kanunun iptal edilmesini istedi.

ERBAKAN ZİNDANA GİRSİN DİYE KILIÇDAROĞLU DA İMZA ATTI!

Necmettin Erbakan’ın cezaevine atılması için kanunun iptalini isteyen CHP’li 110 milletvekili arasında Kemal Kılıçdaroğlu’nun imzası da yer alıyordu.

Kemal Kılıçdaroğlu, “Erbakan Yasası” dedikleri kanunun iptali için AYM’ye başvuran 110 milletvekili arasında yer almıştı.

Erbakan Hoca’nın kurduğu Saadet Partisi’nin günümüzde Cumhurbaşkanı adayı olması için çabaladığı CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu’nun Erbakan’ın cezaevine atılabilmesi için verdiği imzanın belgesi şöyle:

EV HAPSİ SADECE 2 AY SÜRDÜ

Ancak Erbakan Hoca’nın ev hapsi de uzun sürmedi. Ceza infazı 23 Eylül 2010’a kadar sürecek olan Erbakan'ın ev hapsi, Ağustos 2008’de sonlandırıldı.

Dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Erbakan’ın ev hapsi cezasını sürekli hastalığı nedeniyle kaldırdı. Böylelikle Erbakan, sadece 2 ay ev hapsinde kalmış oldu.

Güncellenme Tarihi : 6.2.2023 03:14

İLGİLİ HABERLER