Gündem
  • 1.12.2021 00:14

Erdoğan Abu Dabi yolcusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed’in Ankara ziyaretinin ardından Şubat’ta bu ülkeye gideceğini açıkladı.

CUmhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed’in Ankara ziyaretinin ardından Şubat’ta bu ülkeye gideceğini açıkladı.

Erdoğan, Ekonomik İş birliği Teşkilatı’nın 15’inci zirvesi için gittiği Türkmenistan’dan dönüş yolunda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan BAE ile yeni döneme vurgu yaparken iade-i ziyaret için tarih verdi.

BAE veliaht prensi Şeyh Muhammed bin Zayed’in Türkiye ziyaretini yorumlayan Erdoğan bu gelişmenin her iki ülke adına da yeni bir başlangıç olduğuna işaret etti.

Erdoğan, “Muhammed Bin Zayed’le 2011 yılında bir görüşmemiz olmuştu. Ondan sonra bazı değişik dönemler yaşadık. Ama biz tamamen ipleri koparmadık. En azından istihbarat teşkilatları karşılıklı olarak görüşmelerine devam etti. Bu arada ticari olarak da ilişkilerimiz devam etti. Arzu edilmeyen gelişmeler olmasına rağmen sonunda iş iyi bir noktaya geldi” dedi.

“Hakikaten adeta bir aile hassasiyeti içerisinde bir ziyaret oldu” diyen Erdoğan, “Bu ziyarette de bu anlaşmaları gerçekleştirdik. Bu anlaşma metninde olan maddeler inanıyorum ki Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında yeni bir dönemin başlamasına ve bunu kalıcı kılmaya vesile olan bir adım oldu. Gerek ikili gerek heyetler arasındaki görüşmelerimiz çok çok iyi geçti ve orada imzaları attık” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, “Bundan sonraki sürece yönelik de nasip olursa şubat ayı içerisinde benim bir iadeiziyaretim olacak. Benden önce gerek Dışişleri Bakanım gerek Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanımın ziyaretleri olacak. Ön hazırlıklar olacak. Arkasından şubatta da inşallah ben geniş bir heyetle gideceğim ve bazı adımları çok güçlü şekilde atacağız” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerçekleşmesi planlanan 10 Milyar dolarlık yatırım ile iki ülke arasında farklı bir gelecek inşa edileceğini vurguladı.

Güncellenme Tarihi : 1.12.2021 00:16

İLGİLİ HABERLER