Erdoğan açıkladı!.. İşte 1500 TL desteğin detayları

2 dk okuma
Erdoğan açıkladı!.. İşte 1500 TL desteğin detayları

Hızlı Özet

Her işçi için işletmelere de 1.500 lira nakdi destek yapılacak. Söz konusu destekle ilgili başvurular e-devlet üzerinden yapılacak.






Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de etkilerini sürdüren Covid-19 salgınına ilişkin dün yapılan kabine toplantısı sonrasında alınan kararları Başkan Recep Tayyip Erdoğan, ulusa sesleniş konuşmasında açıkladı. Başkan Erdoğan, kırmızı renkle gösterilen illerde kafeler, lokantalar ve restoranların ramazan ayı boyunca paket servisiyle sınırlandırılacağını duyurdu. Konuşmasının devamında Erdoğan, işletmelere her işçi başı 1500 TL'lik destek yapılacağı müjdesini verdi.



Covid-19 salgınına ilişkin dün yapılan kabine toplantısı gerçekleşti. Toplantı sonrasında alınan kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı.



Yeni Türkiye koronavirüs risk haritasını da paylaşan Başkan Erdoğan, kırmızı renkle gösterilen illerde hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasaklarının süreceğini, kafeler, lokantalar ve restoranların ramazan ayı boyunca paket servisiyle sınırlandırılacağını da duyurdu.



BAŞKAN ERDOĞAN'DAN İŞLETMELERE MÜJDE



Öte yandan Başkan Erdoğan'ın işletmelere 1500 TL'lik destek yapılacağını açıklaması sonrasında Lokantalara, restoranlara ve kafelere 1500 TL destek ödemesi ne zaman yapılacak? sorusu üzerinden yapılan araştırmalar yoğunluk göstermeye başladı.



İşte "Lokantalara, restoranlara ve kafelere 1500 TL destek ödemesi ne zaman yapılacak?" sorusunun yanıtları ve detayları…



1500 TL DESTEK ÖDEMESİ NE ZAMAN YAPILACAK?



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dünkü açıklamasında şunları söyledi:



"Sadece ramazan boyunca Türkiye genelinde lokanta ve kafe gibi işletmelerin hizmetleri paket servisle sınırlandırılacaktır. Nisan ve mayıs aylarında normalleşme ve ücretsiz izin uygulaması kapsamında sigorta primi desteğinden yararlanamayan lokanta ve kafe çalışanlarımızın da prim yüklerini üstlenecek ve ayrıca bunlara kişi başı 1500 lira nakdi ödeme yapacağız."



İŞ VERENLER DE ÖNEMLİ BİR DESTEKTEN YARARLANACAK



Söz konusu destek kısa çalışma ödeneğinden döndükten sonra normalleşme desteği alamayan kafe ve restoranlara yapılacak. Kısa Çalışma Ödeneği bittikten sonra çalışanlar normal mesailerine dönerken iş verenler de önemli bir destekten yararlanacak.



Normalleşme Desteği kapsamında; koronavirüs (Covid-19) kaynaklı zorlayıcı sebep gerekçesiyle uygulanan kısa çalışma ödeneğinden veya nakdi ücret desteğinden yararlanan sigortalıların aynı işyerinde haftalık normal çalışma sürelerine dönmeleri durumunda işverenlere prim desteği sağlanıyor.



Teşvik ile, 30/06/2021 tarihini geçmemek üzere kısa çalışmanın/nakdi ücret desteğinin sona erdiği tarihi takip eden aydan itibaren altı ay süreyle işverenlere bu sigortalıların prime esas kazanç alt sınırı üzerinden hesaplanacak sosyal güvenlik primlerinin tamamı tutarında destek sağlanıyor. İşverene her bir ay için sağlanacak destek süresi; sigortalının kısa çalışma ödeneğinden/nakdi ücret desteğinden yararlandığı aylık ortalama gün sayısı ile sınırlı olacak. Bu noktada yapılan destek miktarı 1.341 lira 56 kuruşu buluyor.



RAMAZAN AYINDA PAKET SERVİSE DÖNECEK OLAN KAFE VE RESTORANLARA PRİM DESTEĞİ



Normalleşme desteği alamayacak olan ve yeni kısıtlamalarla Ramazan ayında paket servise dönecek olan kafe ve restoranlara Nisan ve Mayıs ayı boyunca bu prim desteği verilecek. Böylece işçi başına 1.341 lira tutan primler devlet tarafından ödenecek.



BAŞVURULAR E-DEVLET'TEN YAPILACAK



Her işçi için işletmelere de 1.500 lira nakdi destek yapılacak. Söz konusu destekle ilgili başvurular e-devlet üzerinden yapılacak.











 




Bu haber 2053 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kamu Borçlarına Yeni Düzenleme: 15 Milyon Kişiye 72 Ay Vade Fırsatı! Vergi, GSS ve Cezalar Yapılandırılıyor
Ekonomi

Kamu Borçlarına Yeni Düzenleme: 15 Milyon Kişiye 72 Ay Vade Fırsatı! Vergi, GSS ve Cezalar Yapılandırılıyor

TBMM Genel Kurulu'nda onaylanan torba teklifin ilk beş maddesiyle, kamuya borcu bulunan yaklaşık 15 milyon kişiye yönelik borç yapılandırma imkânı getirildi. Düzenleme, borçların 72 aya kadar taksitlendirilmesini ve yabancı yatırımcılar için çeşitli vergi avantajlarını içeriyor.

Habervitrini13947 Görüntüleme
Dolandırıcı sanıp TÜİK anketine katılmadı! 19 bin TL’lik ceza yedi
Ekonomi

Dolandırıcı sanıp TÜİK anketine katılmadı! 19 bin TL’lik ceza yedi

Aydın’da yaşayan 38 yaşındaki İbrahim Öngel, şahsi numaradan aranarak ankete katılması istenince dolandırıcılık şüphesiyle görüşmeyi reddetti. Arayan kişinin TÜİK görevlisi olduğunun ortaya çıkmasının ardından 18 bin 991 TL’lik ceza tebligatıyla karşılaşan Öngel, hayatının şokunu yaşadı.

Habervitrini10625 Görüntüleme
Memur ve emeklinin zam hesabı değişti! En düşük maaş ne kadar olacak?
Ekonomi

Memur ve emeklinin zam hesabı değişti! En düşük maaş ne kadar olacak?

Memur ve emeklinin temmuz zammı için geri sayım başladı. Maaş artışlarını 2026'nın ilk 6 aylık enflasyonu belirleyecek. Milyonlar heyecanla beklerken, Merkez Bankası'ndan memur ve emekli zammı için kritik bir ipucu geldi.

Habervitrini12319 Görüntüleme
KAAN müzakerelerine Bayraktar TB3 de eklendi!
Ekonomi

KAAN müzakerelerine Bayraktar TB3 de eklendi!

Türkiye ile İspanya arasındaki savunma sanayi işbirliği yeni bir boyut kazanıyor. Ankara ile Madrid arasında KAAN savaş uçağına yönelik sürmekte olan müzakereler, Bayraktar TB3'leri de kapsıyor. İspanya basınına göre, Bayraktar TB3, Juan Carlos-I gemisi için tek seçenek olarak öne çıkıyor.

Habervitrini12925 Görüntüleme