Gündem
  • 31.7.2021 17:59

Erdoğan: Acil ihtiyaçlar için 50 milyon ödenek sağlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'nın Manavgat ilçesinde açıklamalarda bulundu. Hiçbir vatandaşın mağdur edilmeyeceğini belirten Erdoğan, acil ihtiyaçların giderilmesi için 50 milyon ödenek sağlandığını duyurdu. Evleri yanan vatandaşlara kira yardımı yapılacağını belirten Erdoğan, "Faizsiz esnaf kredisi verilecek, KOSGEB acil desteği verilecek, 1 ay içerisinde evlerin inşaatına başlanacak" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'nın Manavgat ilçesinde açıklamalarda bulundu.

SGK PRİMLERİ VE ESNAF KREDİ ÖDEMELERİ

Açıklamalarına devam eden Cumhurbaşkanı, afet bölgesindeki vergilerin, SGK primlerinin, esnaf kredi ödemelerinin ve tarım kredi ve tarım ziraat borçlarının da erteleceğini kamuoyuyla paylaştı.

VERGİLER ERTELENECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:

"Acil ihtiyaçlar için 50 milyon ödenek gönderilmiştir. Yanan ve hasar gören yerlere kira yardımı yapılacak, hasarlar karşılanacak. Afet bölgesinde vergiler ertelenecek.

TARIM KREDİ VE TARIM ZİRAAT BORÇLARI ERTELENECEK

SGK primleri ertelenecek. Esnaf kredi ödemeleri ertelenecek. Tarım kredi ve tarım ziraat borçları ertelenecek.

FAİZSİZ ESNAF KREDİSİ VERİLECEK

Faizsiz esnaf kredileri verilecek. 1 ay içinde evlerin inşaatına başlanacak. Evler yöresel mimariye uygun şekilde, ahırıyla deposuyla tamamlanacak."

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başlıkları:

Acil ihtiyaçları gidermek için 50 milyon ödenek sağlandı.

Yanan ve hasar gören evlere ayrıca kira yardımı yapılacak. Tarım, hayvancılık ve sera faaliyetlerinin hasarları karşılanacak.

(Yangın nedeniyle afet bölgesi ilan edilen yerlerde)Faizsiz esnaf kredisi verilecek, KOSGEB acil desteği verilecek, 1 ay içerisinde evlerin inşaatına başlanacak.

Hiçbir vatandaşın mağdur olmasına müsaade etmeyeceğiz.

Yangınların çoğu kontrol altında. Türkiye'nin orman varlığını artırmış bir yönetim olarak, yanan her yeri daha fazlasıyla tekrar ağaçlandırmak en başta gelen görevimizdir.

Yangınla mücadelede uçak konusundaki sıkıntıların temeli THK'nın filosunu yenileyememesidir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hiçbir vatandaşımızın mağdur olmasına izin vermeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Manavgat'ta açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Milletimiz müsterih olsun. Hiçbir vatandaşımızın mağdur olmasına izin vermeyecek her türlü zararlarını karşılayacağız' ifadelerini kullandı.

Sosyal medya ve diğer mecralarda miladını doldurmuş araçların paylaşımlarına itibar etmeyin.

Terör örgütü ele başlarının yakma talimat verilmesinin ardından yanan alan büyüklüğünün iki katına çıktığını biliyoruz. Teröristleri nasıl inlerinde bitirmeye başladıysak şehirdekileri de ortadan kaldıracağız.

Güncellenme Tarihi : 31.7.2021 17:22

İLGİLİ HABERLER