ERDOĞAN: ''AMERİKA'DAN BORÇ PARA İSTEMEYE GELMEDİK''
KAYNAK : Haber Vitrini
WASHİNGTON - AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Amerika'yı ziyaretinin amacının Türk-Amerikan ilişkilerini güçlendirmek olduğunu belirterek, ''Biz buraya Amerika'dan borç para istemeye gelmedik'' dedi.
Erdoğan, Washington'da Amerikalı yetkililerle temaslarının ardından Türk -Amerikan Konseyi'nde (ATC) bir konuşma yaptı.
Tayyip Erdoğan, Amerikalı bir gazetecinin ''Irak'a savaş durumunda Türkiye'ye ABD'den ne kadarlık bir yardım geleceği'' yönündeki sorusuna karşılık, ''Biz Amerika'dan borç para istemeye gelmedik. Bize para vermeyin. Ancak ihracatçılarımıza destek verin. Evvelallah aslanlar gibi iş yapan ihracatçılarımız var'' karşılığını verdi. AKP Genel Başkanı'nın bu sözleri salonda alkışlarla karşılandı.
Erdoğan, Kıbrıs ve AB'ye ilişkin bir soru üzerine de ''Kıbrıs ile AB'nin kesin ilintili hale getirmeyi doğru bulmuyorum. Sürekli Kıbrıs karşımıza çıkarıldı. Kopenhag kriterleri dediler. Maalesef Kopenhag kriterleri ile ilgisi olmayan Kıbrıs'ı adeta koz olarak kullanıyorlar. Bunu doğru bulmuyoruz. Ortada Kıbrıs sorunu olduğunu biliyoruz ve çözmekte kararlıyız'' dedi.
AKP lideri, Kıbrıs konusunda her iki tarafın da özveride bulunması gerektiğini belirterek, ''Şu anda bunu çözmek için hazır bir hükümet var. Bizden önceki hükümetin tersine biz bu planı görüşürüz diyoruz. Oturup müzakere ile çözmemiz lazım. Fakat olmazlar istenirse çözüm de zorlanır'' dedi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 18:53