
ERDOĞAN : BAYKAL'A BİRŞEY DERDİM AMA EDEBİM MÜSADE ETMEZ
Başbakan Tayyip Erdoğan, seçim mitinginde "Başbakan olmuşsun ama adam olamamışsın" diyen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a karşı yargıya gideceğini belirterek, "Benim aldığım terbiye, aldığım edep dersi sana cevap vermeye müsaade etmez" dedi.
Erdoğan AKP’li Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin yüzde 70 dolayında oyla seçildiği Kayseri’de Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran kalabalığa seslendi. Zaman zaman "Vur vur inlesin, Deniz Baykal dinlesin" sloganları atılan meydanda Erdoğan özetle şunları söyledi:
Bak malum medya
"Şimdi medyaya sesleniyorum, bak malum medya, eğer boşluk arıyorsanız arka taraf boş. Ama ben arka tarafa değil, meydana sesleniyorum. Meydana bak. Biz bu ülkenin menfaatine halel getirmedik. Biz, kim ne derse desin adam gibi dururuz adam. Sayın Baykal Sinop’ta şahsımla ilgili bazı ifadeler kullanmış. Sayın Baykal beni bu makama sen getirmedin, milletim getirdi milletim. Fakat senin bu milletle aran yok ki. Benim aldığım terbiye, aldığım edep dersi sana cevap vermeye müsaade etmez. Yoksa sana çok iyi cevabı veririm ama siyaseti bıraktıktan sonra. Bu makamda değil. Bu makamı bana emanet eden milletime bu denli saygısızlık yapan bir insanı da hukuk devleti ülkemde tabii ki yasal haklarımı kullanarak hukuka götüreceğim. O ayrı mesele.
Kırtasiyecide dosya bol
Hortumlar kesilince birileri bağırmaya çağırmaya başladılar, feryada başladılar. Çünkü alışmışlardı, onlara devamlı el pençe divan duranlar geliyordu ve ne isterlerse alıyorlardı. Sayın Baykal da onların avukatlığını yapıyor. Bizi nasıl bastıracak? Eline almış bazı dosyalar. Kırtasiyecide dosyalar bol. O dosyalarla kapı kapı, meydan meydan dolaşıyor. Onun da gerçeği çıkacak ortaya. Bizi bunlarla itham edemezsin. İspat, ispat. Varsa bir şey git, yargıya götür. Dürüst ol, dürüst. Bu işin makamı yargıdır, savcılıktır. Ak Parti’nin bütün dosyaları ak, ak, ak. Yahu sen partinin kasasını yönetemiyorsun, Türkiye’yi nasıl yöneteceksin."
Penaltının birini kaçırdı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yapımı tamamlanan ve 8 Mart’ta Kayserispor- Fenerbahçe maçıyla hizmete girecek Kadir Has Stadı’nda amatör Ziya Gökalp Polbayspor kalecisi Ramazan’a iki penaltı atışı yaptı. Atışlardan birini gole çeviren Erdoğan, diğerini kalecinin kucağına gönderdi. Son atışı da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün oğlu Mehmet Emre Gül, gole çevirdi.
Bir süre kullandı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kayseri’de yapımı tamamlanan 6 spor tesisi ile 20 okulun hizmete açılış törenine katıldı. Başbakan Erdoğan, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile birlikte Cumhuriyet Meydanı’nda hafif raylı sistem aracına bindi ve bir süre kullandı. Emine Erdoğan da bir süre eşinin kullandığı tramvaydan halkı selamladı.