Gündem
  • 25.9.2022 16:20

Erdoğan: Devran çok daha farklı dönmeye başlayacak

Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşen İstanbul Ticaret Odası 140. Yıl Özel Ödülleri programında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'İnşallah Karadeniz'den doğalgazı halkımıza ulaştırdığımız zaman devran çok daha farklı dönmeye başlayacaktır.' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşen İstanbul Ticaret Odası 140. Yıl Özel Ödülleri programında açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

-Odamızın 140'ıncı yılı özel ödüllerini takdim edeceğimiz kurumları tebrik ediyorum. Bugün 640 bini aşkın üyesiyle dünyanın en büyük köklü ticaret odalarından biri olan güzide kurumumuz faaliyetlerini sürdürüyor.

-İstanbul Ticaret Odası, Sultan 2. Abdülhamid Han'ın ülkemize kazandırdığı bir değerdir.

-Artık son 20 yıldaki demokrasi hamlelerimizin meyvelerini toplama vaktidir.

-Önce salgın ardından da Rusya-Ukrayna savaşı ekonomi modellerini ciddi şekilde etkilemiştir.

-Ekonomi modelimizi en ağır şekilde eleştirenler bizimle aynı çizgiye yöneldiler.

-Türkiye artık eski Türkiye değil. Bütün liderleri Türkevi'nde misafir ettik. Orada kendileriyle son gelişmeleri görüşme fırsatımız oldu. Çalıştık, oldu. 20 yıldır çalışıyoruz, oluyor.

-Artık büyük liderler de enflasyona karşı faizi düşürmeyi istediklerini söylemeye başladılar.

-Enflasyon meselesini önümüzdeki Şubat'tan itibaren makul düzeylere indireceğiz.

-İnşallah Karadeniz'den doğalgazı halkımıza ulaştırdığımız zaman devran çok daha farklı dönmeye başlayacaktır.

Putin faizi düşürmeye başladı

Büyük liderler bile faizi yükseltmenin değil düşürmenin doğru olduğunu anladı. Sayın Putin yüksek faizi savunurken şimdi düşürmeye başladı. Hiçbir devlet eski modelle ekonomisini durgunluğa düşürmeyi göze almıyor.davet ediyorum.

Yatırım çağrısı

Sizlere sesleniyorum. Gelin biz başta kamu bankaları olmak üzere düşük faizle sizleri yatırıma davet ediyorum.

İnşallah Karadeniz'den doğalgazı halkımıza ulaştırdığımız zaman devran çok daha farklı dönmeye başlayacaktır.

Babacan'a tepki

Altı sıfırı Türk lirasından çıkaran bu Başbakan. Başbakan olur vermedikten sonra sen ne yapabilirsin ya! Ben ekonomi bakanıydım, ben devlet içinde böyle bir süreci işletiyordum, peki Başbakan bu işe olur vermeden sen ne yapabilirsin?

Enflasyonu şubat ayında makul seviyelere indireceğiz, sonrasında tek haneli rakamlara düşürmekte kararlıyız. Geçmişte bunu biz yaptık. Faizi yüzde 4,6'ya enflasyonu 6,2'ya indirdik. 6 sıfırı Türk Lirası'ndan çıkaran bu başbakan.

"Enflasyonu mazide hatıra haline dönüştüreceğiz"

Yeni bir sosyal konut kampanyasını başlattık. Bununla kalmıyoruz. Seçimlerin akabinde bu işin ikinci etabını başlatacağız. İlk etabını oluşturan 250 bin konutun inşasına başlıyoruz. Bu kampanya ile fiyatları dengeye getirerek enflasyonla mücadelemize katkı sağlayacağız. Enflasyonu mazide hatıra haline dönüştüreceğiz.

Nakit ödemeye vergi istisnası

Çalışanlara ödenen yemek ücretinin vergi istisna yöntemi değişecek. Yemek bedeli vergi istisnasını 34 liradan 51 liraya çıkardık. Yıl sonunda bu rakamı tekrar belirleyeceğiz. Yemek ödemelerinde restoran kartı kullanma zorunluluğunu kaldırıyoruz. Nakit ödenen yemek bedeli tutarları da vergi istisnasına girecek.

Gelir vergisinden muaf tutuyoruz

Bir diğer müjdemiz çalışanlara yapılacak elektrik ve doğalgaz yardımlarından vergi ödemesinin kaldırılmasıyla ilgili. İşverenlerin çalışanlara elektrik, doğalgaz ve ısınma desteklerinin 1000 liralık kısmını gelir vergisinden, sigorta prim kesintisinden muaf tutuyoruz, Yurt dışındaki inşaat, bakım, onarım gibi işlerde Türk işçi çalıştıranlar gelir vergisi ödemeyecek."

Güncellenme Tarihi : 25.9.2022 16:44

İLGİLİ HABERLER