Gündem
  • 30.5.2015 22:32

Erdoğan Fetih gecesi Fethullah'ı kılıçtan geçirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un fethinin 562. yıl dönümü kutlamalarının düzenlendiği Yenikapı’da vatandaşlara seslendi. Erdoğan, konuşmasında sözü MİT TIR'larına da getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan fetih kutlamalarında yaptığı konuşmada sözü MİT TIR'larının durdurulmasıyla ilgili haberlere getirdi, şunları söyledi:

Vatanımızın üzerinde kimse operasyon düşünmesin, karşılarında milletimizi, ordumuzu, emniyet güçlerimizi bulurlar. Bunlar aydın değil bunlar karanlık. Bayrağımıza karşı bayrak çıkaranların yanında  yer alanlara ben aydın diyemem. Onun için biz yerimizi çok iyi belirledik. Milletimiz böyle durumlar için ne der biliyor musunuz? Gavurun ekmeğini yiyen gavurun kılıcı çalar. KPSS sorularını çaldılar, 'himmet' diyerek milletin çoluğunun çocuğunun rızkını çaldılar, Suriye'deki kardeşlerimize gönderdiğimiz yardımların önünü kesip, onların hayatını çaldılar. Utanmadan, sıkılmadan Bayır Bucak Türkmenlerine gönderilen yardımlarla ilgili spekülasyonlara girdiler. Bu casusluktur, bu ajanlıktır, bunun hesabını da verecekler. Düşün artık milletin yakasından.

"Zulüm 1453'te başladı' diyen hainlere göz yummayacağız"

Ezanlarımıza söz söyleyen dillere geçit vermeyeceğiz. Bilesiniz ki 'Zulüm 1453'te başladı' diyen, 'Pontus Soykırımı, Ermeni Soykırımı' diyen hainlere göz yummayacağız. İstanbul'u, kutsal emanetler başında kesintisiz Kur'an okunan bir şehir olmaktan çıkarmaya çalışanlara imkan tanımayacağız. İstanbul'un yüreğinde 562 yıldır yanan fetih ışığını söndürmek isteyenlere asla meydanı bırakmayacağız. Bu ülkeyi bölmek, bu milleti parçalamak için her yola başvuranlara yol vermeyeceğiz.


Fethin ne olduğunu daha iyi anlamak için tarihimize bakmak gerek. Fetih hicrettir. fetih Mekke'dir Fetih Kudüs'tür. Fetih Endülüs'tür. Fetih Semerkand, Buhara'dır. Fetih Selahattin Eyyubi'dir. Fetih Osman Gazi'dir, fetih hazırlıktır. Ve elbette fetih Fatih Sultan Mehmet'tir.


Fetih 1994'tür. Fatih'in mirasına hizmet etmektir. Türkiye'yi yeniden ayağa kaldırmaktır. Fetih 7 Haziran'dır. Yeni Türkiye yolunda bu dönüm noktasını başarı ile geçmektir. Fetih yeniden diriliş için bir olmaktır diri olmaktır ve hep birlikte Türkiye olmaktır.


Bu milletin kurumları olan imam hatip ve Kuran kurslarının kapısına kilit vuruyordu. Bu zillet dönemini hamd olsun milletimizin desteği ile bitirdik. Fetih nasıl bitmeyen bir süreç ise buna karşı mücadele de bitmeyecektir. İrademizde sarsıntı olmayacak eğer irademizde sarsıntı olursa o zaman zafer bizi sırtından atı verir. Türkiye güçlü olmak zorunda. Biz güçlü olacağız ki dünyadaki kardeşlerimize sahip çıkacağız. Nerede bir zulüm varsa ona karşı çıkıyoruz nerede bir mazlum varsa onun yanında oluyoruz. BM'de dünya beşten büyüktür diyorsak bu nedenle diyoruz.

"Son ezan susmadan amacınıza ulaşmayacaksınız"
ABD'de New York Times diye paçavra var. Bu gazete daha önce de defalarca yaptığı gibi geçtiğimiz günlerde bizimle ilgili bir yazı yayımladı. Neymiş? Türkiye'nin üzerinde kara bulutlar varmış. Ülkemizde şu anda her türlü fitnenin başını çeken 2 yayın organı üzerinden bizi eleştirmeye kalkmışlar. Bu gazete bugün bizim için söylediklerinin, yazdıklarının benzerlerini 1896'da Sultan Abdülhamit için yazıyordu. Bu gazete o gün Osmanlı Devleti'ne ve onun başındaki kişiye karşı kustuğu kini bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve onu temsil eden şahsıma yöneltiyor. Gazetenin sahipleri hep aynı aile, çizgide değişiklik yok. Ermeni lobisine yakınlığıyla bilinen bu gazete, son zamanlarda Pensilvanya ile sıkı bir iş birliği içinde.


Biz bunların Davos'tan başlayıp Mavi Marmara'ya uzanan karın ağrıların farkındayız. Buradan onlara sesleniyorum. Bizi asla ilk kıblemizden vazgeçiremeyeceksiniz. Bizi asla kardeşlerimizin yayında yer almaktan geri bırakamayacaksınız. Son ezan susmadan, son bayrak inmeden tütün son ocak sönmeden amacınıza ulaşmayacaksınız.


Biz bu ülkede bayrağımıza karşı bayrak çıkaranların ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Şimdi bazı aydınlar çıkmış, bunlar aydın değil, bunlar karanlık. Bayrağımıza karşı bayrak çıkaranların yanında yer alanlara ben aydın diyemem. Bu ülkede 15 yaşındaki bir delikanlıyı 3. kattan atmak suretiyle bıçaklayıp, üzerinden arabayla geçen o kişiler, 50 kişinin ölümüne neden olanlara sahip çıkanlara biz aydın diyemeyiz.


Topbaş: Yeniden yükseliş ve diriliş diyoruz
Şölende konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş "Yeniden yükseliş ve diriliş diyoruz. Tüm dünyaya sesleniyoruz kimse misafir değil İstanbul herkesi sarıp sarmalar. Herkes adaletin teminatı altındadır" dedi. Kutlamaların önemine değinen Topbaş "Hepinizi Allah'a emanet ediyorum" dedi.

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:08

İLGİLİ HABERLER