Erdoğan: Gazze'ye yardım ulaştırılacağına dair verilen sözler yerine getirilmiyor.
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazze'ye insani yardım ulaştırılacağı yönündeki sözlerin yerine getirilmediğini ve insani yardım koridorlarının kasıtlı olarak engellendiğini söyledi.

Türkiye Cumhurbaşkanı, Azerbaycan'dan Türkiye'ye dönüş yolculuğu sırasında uçakta yaptığı basın açıklamasında, "Gazze'nin acilen ihtiyaç duyduğu malzemelerin bölgeye ulaştırılması bizim için büyük önem taşıyor," dedi. "Bu sadece bir yardım meselesi değil, aynı zamanda insani bir meseledir."
Devamını oku
"Mevcut prefabrik evleri (karavanları) Gazze'ye göndermek için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Bu prefabrik evler aracılığıyla bölgeye en üst düzeyde imkânlar sunacağız."
Gazetecilere şöyle devam etti: "Türkiye şu anda Gazze'ye en üst düzeyde yardım sağlamaya devam ediyor. Halkımız bu konuda çok hassas. Bildiğiniz gibi, insani yardım yüklü 17. gemimiz El Ariş'e ulaştı. Ancak insani yardım koridorları kasıtlı olarak engelleniyor ve bölgeye yardım ulaştırılmasında zorluklar yaşanıyor. Günde 600 tır insani yardımın geçmesi planlanıyordu, ancak bu söz bile yerine getirilmiyor."
Erdoğan ayrıca, "Sudan'da olup bitenlere seyirci kalamayız, ancak orada barış ve güvenliğin sağlanması için diplomatik çabalarımızı sürdüreceğiz" dedi.
Regarding the tension between Pakistan and Afghanistan, the Turkish President continued: “This week, Foreign Minister Hakan Fidan, Defense Minister Yaşar Güler, and Intelligence Chief İbrahim Kalın will visit Pakistan… and we will reach a positive outcome in Turkey for the path that began in Qatar.”
Kaynak: RT