Gündem
  • 19.7.2014 23:10

Erdoğan İsrail'e verdi veriştirdi

İsrail'in Gazze saldırılarına tepki gösteren Başbakan Erdoğan "Atom bombasına kadar her silahları var. Sabah akşam Hitler'e sövenler barbarlıkta Hitler'i geçtiler" dedi.

 

 

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Ordu'da düzenlenen mitingde halka seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in terör estirdiğini, masum kadın ve çocukları vurduğunu söyledi.

Bir İsrailli milletvekilinin sözlerine tepki gösteren Erdoğan şöyle konuştu:

"Bunların gözü o kadar dönmüş ki bir İsrail kadın milletvekili çıktı, 'bütün Filistinli anneler ölmeli' dedi. Sen ne biçim kadınsın? Kadın hakları derneklerinden ses çıkıyor mu? Çıkmadı, niye çıkmıyor, çünkü aynı zihniyetin mensupları bunlar. Bunlar analığa da karşı olanlar."

Hitler'i geçtiler

"Şimdi bir tişört yaptırmışlar. Üzerinde hamile çarşaflı bir Müslüman kadının resmi var. Altında ne yazıyor biliyor musunuz? 'Bir atış iki vuruş.' Yani Müslüman kadının karnına ateş et bir kurşunla iki can al diye tişört yaptırmışlar. Bunların insanlıktan nasibi yok. Bu adiliktir. Bu alçaklıktır, bu namussuzluktur. İnsanlık adına nefret ediyorum, lanet ediyorum. Bunlarda vicdan, şeref, izzet yok. Sabah akşam Hitler'e söverler ama şu anda barbarlıkta Hitler'i dahi geçtiler."

ABD'ye: Hitler'den sana ne

"Amerikalıların bazıları, 'Sayın Başbakan niye Hitler ile böyle bir benzetme yapıyor' diyor. Size ne... Sen Amerikasın, Hitler'den sana ne, ne alakan var? Bu insanlar öldürülecek, sen koskoca Amerika adaleti arayacağın yerde, kalkacaksın hâlâ 'İsrail'in savunma hakkı' var. Ne savunması, orantısız güç kullanıyor."

'Dünya susuyor'

İsrail'in saldırmasının nedeninin Hamas ve Fetih arasındaki birleşme olduğunu söyleyen Erdoğan, "Müslümanla müslümanın bütünleşmesini istemiyorlar, bölmek istiyorlar, parçalamak istiyorlar" dedi.

"Bizim hedefimiz İsrail'in zalim, terör estiren yönetimidir" diyen Erdoğan, bu barbarlık karşısında da medeni dünyanın sustuğunu dile getirdi.

Erdoğan İsrail'e yönelik sözlerini şöye sürdürdü:

Diyorlarki 'İsrail kendini savunuyor' Ne savunması, orantısız güç kullanıyor. Soruyorum sana 'kaç İsrailli öldü?' Bir. 'Kaç Filistinli öldü?' 300’den fazla. Bu mu savunma? Atom bombasına kadar bu İsrail’de her silah var. Ama ne diyorlar, Filistinlilerde silah olmayacak.

Erdoğan, İsrail'e karşı eleştirilerde Türkiye'deki Musevi vatandaşlarımın hedef alınmasını doğru bulmadığını söyledi, "Onlar bizim vatandaşlarımız, bizim korumamız altında" dedi.

Kaynak: Al Jazeera

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:11

İLGİLİ HABERLER