Gündem
  • 25.11.2020 15:26

Erdoğan Kılıçdaroğlu'na patladı!.. Haddini bil Bay Kemal Haddini bil

Erdoğan, Bülent Arınç'ın istifası sonrası ilk kez konuştu. Arınç'a tepki gösteren Cumhurbaşkanı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun öğretmenler için sarf ettiği sözlere "Yahu haddini bil!" diyerek sert çıktı.

CUMHUR İTTİFAKI MESAJI

- Bu reform paketlerinin temelinde milletimiz vardır. milletimizin ne ihtiyacı varsa AK Parti hükümetleri yapmaya devam etmektedir. Hala parlamenter sistemi savunanlar var. Bu ülke yıllar yılı bu sistemi denemedi mi? Sistem değiştirildi ve yoğun bir şekilde yol alındı. Bu tarihi reformu milletimizin umutları ve talepleri doğrultusunda Cumhur İttifakı çatısı altında gerçekleştirdik. Cumhur İttifakı Türkiye'nin en geniş tabanlı siyasi dayanışma örneğidir. Önümüzdeki hukuki ve ekonomik reformları da hayata geçireceğiz. Sayın Bahçeli’nin de ifade ettiği gibi, bu ittifak asla gizli veya açık pazarlıklar üzerine kurulu değildir. Milletimizin 15 Temmuz gecesi sokaklarda kanıyla kurduğu bu ittifakın tek amacı ülkemizi büyük ve güçlü Türkiye hedefine ulaştırmaktır. Bizim demokrasiden, insan haklarından en küçük yana sıkıntımız olmadığının ispatı 18 yıllık iktidar geçmişimizdir. Kimin ne sıkıntısı varsa biz çöktük. Asırlık sıkıntıları, ihmalleri ortadan biz kaldırdık.

"KÜRT SORUNU YOK"

- Milletime sesleniyorum; en batıdan en doğuya, en kuzeyden en güneye biz hükümet olarak girilmedik yer bıraktık mı? Her yere adımımızı attık. Eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, ulaşımda, enerjide, tarımda... 26 havalimanının olduğu bir ülkede bu sayı 56'yı buldu. Üniversitemizin olmayan il kalmadı. Parlamenter sistemin olduğu dönemde bunlar niye yapılmadı. Kürt sorunu diyorlar, ne Kürt sorunu? Bu ülkede Kürt sorunu yoktur. Bunları biz çözdük. Buradan tüm güneydoğuya, doğuya sesleniyorum; ulaşıma bakın, altyapıya bakın. Oralar ne haldeydi? Oraları çukurlarla döşeyenler kimlerdi? Camilerimizi yıkanlar onlar değil miydi? Niçin kayyum atanıyor diyenlere sesleniyorum; bunlar oralarda devletten aldıklarını dağa gönderenlerdi. Biz de bu kayyumlarla tüm bölgeyi tepeden tırnağa enerjisi, sağlığı, eğitimi, adaleti, emniyeti ile hala devam ediyoruz. Düzenlemeleri yaptık 15 yıl- 20 yıl önce o bölgeye gidenler şimdi tanımıyor. Bambaşta Diyarbakır, Siirt, Hakkari, Şırnak var. Barış için geldik, nerede terör varsa nerede terörist varsa başlarını ezmek için varız. Biz hiç kimseyi dışlamadık, ötekileştirmedik. Akrep karakterli terör örgütünün kendi kendini sokarak bu fırsatı heba etmesine rğamen, bölgedeki insanlarla gönül bağını güçlendirerek yeni dönemi başlattık.

KILIÇDAROĞLU'NUN ÖĞRETMENLERLE İLGİLİ SÖZLERİ

Vesayetin cenderesini kırmaktan terör örgütlerinin başını ezmeye, sınırlarımızı kuşatma çabalarını akamete uğratma çabalarını bunun için verdik. Bugün de aynı azimle mücadeleyi sürdürüyoruz. Böylesi kritik dönemlerde kısır siyasetle hareket edenlerden üzüntü duyuyoruz. Türkiye'nin şu kritik dönemde yerli, milli, ilkeli, vicdanlı, ahlaklı siyaset ve bu şekilde hareket eden siyasetçilerdir. Cumhur İttifakı olarak, AK Parti olarak bu anlayışla 2023'e giden bu yolda yürümeyi sürdüreceğiz. CHP'nin başındaki zat, faşizmin en sert örneklerinden birini Öğretmenler Günü'nde sergilemiştir. Haddini bil. Biz 'Başöğretmenin kurduğu partiyiz' diyeceksin, diğer taraftan öğretmenlerimize saygısızlık yapacaksın. Bay Kemal, biz 'Bana bir harf öğretenin kölesiyim' diyen bir kültürün mensuplarıyız. Sen öğretmenlerimize saygısızlık yapsan da öğretmenler bizim başımızın tacıdır. Kendisinden beklentimiz belediyelerinde önlenemez rüşvet ve yolsuzluklar salgını hakkında konuşmasıdır.

VARLIK BARIŞI

Varlık barşından yararlanma çağrısını hatırlatmak istiyorum. Bu uygulamadan yararlananların tüm sermaye araçları yurtdışından ülkemize getirildiğinde her türlü vergi ve takipden muaf olacaktır. Türkiye 2008 yılından bu yana çeşitli defalarca çıkardığımız kanunla, yüzlerce milyar liraya kavuşmuştur. 30 Haziran 2021 tarihine kadar çok büyük rakamları kayıt altına alarak ekonomimize kavuşturacağız.

KAYNAK: HABER7

 

Güncellenme Tarihi : 25.11.2020 15:46

İLGİLİ HABERLER