Gündem
  • 5.10.2022 16:04

Erdoğan Kılıçdaroğlu'na sert çıktı!.. Olacağı bu idi.. Yalancı bunlar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çıkışı sonrasında 3 maddelik bir kanun teklifi sunmasına bugün AK Parti grup toplantısında çıktığı kürsüden tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Madem bu konuyu kendisi gündeme getirdi. Öyleyse biz daha öte bir teklifle mukabele edelim. Eğer dürüstse, bu zat gençlerimizin en büyük hassasiyetleri olan özgürlük alanlarından biri olan bu meselenin arkasındaysa gelin çözümü yasa değil Anayasa düzeyinde sağlayalım. Böylece CHP'ye üzerindeki utanç lekelerinden birinden kurtulma fırsatını sunmuş olacağız. Talimatı buradan veriyorum; Adalet Bakanı başta olmak üzere arkadaşlarımız çalışmalarını hazırlayıp getirecekler, gerisi CHP Genel Başkanı'nın bileceği iştir" ifadelerini kullandı.
Erdoğan'ın bu işi temelli çözelim teklifi CHP tarafından jet hızıyla geri çevrildi.
 

CHP'NİN 'HAYIR' CEVABINA ERDOĞAN'DAN TEPKİ: OLACAĞI BUYDU!

Grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan'a Özgür Özel'in cevabı soruldu. Erdoğan, "Olacağı buydu zaten. Bunlar dürüst değil" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yasak düzenlemeyle istediklerine göre, zaten yasal düzenlemeye gerek yok. Zaten yasal teminat altında. Dürüstten anayasa teminatı altına alalım. Bunun hak ve özgürlükler çerçevesinde samimi şekilde…
Ülkenin tüm kurumlarını alacak şekilde şu anda adalet, anayasa komisyon üyelerini çalıştırıyorum. Teklifimizi Meclis’e getireceğiz. O ne yapacak? Desteklemeyecek"
 ifadelerini kullandı.

AKBAŞOĞLU: KİMİN TAKİYYECİ OLUDĞUNU MİLLETİMİZ GÖRECEK

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu da CHP'nin teklifi reddetmesine tepki göstererek, "Kimin samimi kimin ise takiyyeci olduğunu aziz milletimiz bir kez daha görecek" dedi.

Güncellenme Tarihi : 5.10.2022 16:11

İLGİLİ HABERLER