Gündem
  • 23.10.2008 16:23

ERDOĞAN MAHKEME KARARINA NE DEDİ?

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bu karar (Anayasa Mahkemesinin başörtüsü kararı), her şeyden önce parlamentonun yetkilerini de dışlayan bir karar olması sebebiyle, milli egemenlik noktasında da tartışılacak bir karardır" dedi.
Başbakan Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nin anayasanın üstünde olmadığını ifade ederek, "Anayasamızın amir hükmü noktasında, biliyorsunuz temel hak ve özgürlükler, bütün bunlar hep kanunla belirlenir, yorumla değil. Bu Anayasa'nın bir amir hükmüdür" diye konuştu.
Erdoğan, Başbakanlık Merkez Binada düzenlediği "Girişimci Bilgi Sistemi" konulu basın toplantısının ardından soruları yanıtladı.
Anayasa Mahkemesi'nin başörtüsü kararına ilişkin soruyu yanıtlarken Erdoğan, bu karara taraf ne bir akademisyen ne de siyasetçi görmediğini belirterek, şöyle konuştu:
"Sadece CHP zihniyetinin bunu savunduğunu gördüm. Zaten bu işe itirazı olan da orasıydı. Tabii bir gerçeği ortaya koyuyoruz. Yani bizler milli iradenin üstünde bir irade tanımıyoruz. Demokrasi zaten bunun en güzel uygulamasıdır. Laiklik, bu milli iradenin zaten sahiplendiği anlayıştır. Milli irademizin zaten Türkiye'de bu noktada bir sıkıntısı yok. Ama tabii bu gerekçeli kararda milli iradeyi bu şekilde bir atıfla yorumlama var. Bu da hiç hoş değil. Bir diğer yanı da şu, o da bir uzlaşma olayından bahsediyor. Yani 411 milletvekili 550 kişilik bir parlamento içerisinde bir uzlaşmayı oluşturmuyor, öbür tarafta diyelim ki 100-110 kişi bu uzlaşmanın ifadesi oluyor. Böyle bir anlayış olmaz.
Bu karar, her şeyden önce parlamentonun yetkilerini de dışlayan bir karar olması sebebiyle, milli egemenlik noktasında da tartışılacak bir karardır."

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:04

İLGİLİ HABERLER