Gündem
  • 1.10.2022 14:52

Erdoğan müjdeyi verdi!.. Vatandaşımızın enflasyon kayıplarını telafi edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TBMM'de son dakika açıklamaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'de 6'ncı yasama yılı açılışında konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de 6'ncı yasama yılı açılışında konuşuyor. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"TBMM'nin 27. Dönem 6. Yasama Yılı'nın ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

İlk faaliyete geçtiği günden beri görev yapmış milletvekillerimizden vefat edenlere Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Meclis'imizin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere Türkiye'nin güçlenmesi yolunda gayret gösteren herkesi hürmetle yad ediyorum. Bin yıldır vatanımızın müdafaası, milletimizin birliği, devletimizin bekası uğruna canlarını feda eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyorum.

Terör örgütlerinin başında yer aldığı düşmanlarımıza göz açtırmayan askerlerimiz, polislerimiz, jandarmalarımız, istihbaratçılarımız, güvenlik korucularımıza başarılar diliyorum. Rabbimden milletimizin tüm fertleriyle birlikte bu kardeşlerimizi de koruması niyaz ediyorum. TBMM Milli Mücadele yıllarından beri bu ülkenin her türlü meselesinin çözümünde, milletimizin beklentilerinin karşılanmasında öncü bir rol üstlenmiştir.

Meclisimizin seçim takvimine göre çalışmalarına ara vermeden önce bu yasama yılını da en iyi şekilde değerlendireceğine inanıyorum.

Türkiye, yaklaşık 8 ay sonra gideceği seçimlerde hem TBMM üyelerini hem de yürütmenin temsilcisi cumhurbaşkanını belirleyecek. Dünyanın ve bölgemizin tarihi günler yaşadığı, siyasi, askeri güç merkezlerinin yeniden oluştuğu dönemde bu seçimleri yapacağız.

27. Dönem Milletvekilleri olarak sizlerin üstlendiğiniz misyonun gereklerini başarıyla ifa etmiş bir kadro sıfatıyla, milletimizin gönlündeki yerinizi aldığınıza inanıyorum. Bu büyük şeref, evlatlarınıza bırakacağınız en büyük miras olacaktır. Ülkemize, milletimize, Meclisimize yaptığınız hizmetler için şimdiden her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum.

YENİ ANAYASA MESAJI

İçimizde ukde kalan bir mesele de ülkemizi, sivil, demokratik, vizyoner bir anayasaya kavuşturmaktır. Samimi çağrılar ülkemizi böyle bir kazanımla buluşturmaya yetmedi.

Yeni dönem Meclisimizin Türkiye'yi hakkı olan yeni anayasayla buluşturarak darbe dönemlerinin izini de sileceğine inanıyorum.

TERÖRLE MÜCADELE

Teröristlerin giriştikleri tek tük eylem teşebbüsleri, inşallah bu hainlerin son çırpınışlarıdır.

Operasyonlarla terör örgütleri sınırlarımız içerisinde bitirildi.

"KENDİ ÖZGÜN EKONOMİ MODELİMİZİ İNŞA ETTİK"

Kendi özgün ekonomi modelini inşa ettik.

Türkiye ekonomi modelinin kabul görmesinde istihdam gücünün çok büyük katkısı vardır. Ekonomi modelimizin merkezinde insan vardır, insanımız vardır.

Önceleri bizi şiddetle eleştirenlerin bizimle aynı noktaya gelmelerini ibretle takip ediyoruz.

Yaşanan sıkıntıları, sorunları asla görmezden gelmiyoruz. Ülkemizin ve vatandaşlarımızın endişelerini gayet iyi biliyoruz. Tedbirleri ilk günden itibaren almaya başladık. Geçtiğimiz Aralık ayında kur korumalı mevduat hesabıyla paniğin önüne geçtik.

YILBAŞINDA YAPILACAK MAAŞ ZAMLARI

Refah kaybını biliyoruz. Yaşanan sıkıntıları asla görmezden gelmiyoruz. Enflasyondaki artışın kayıplarını önlemek için asgari ücreti, emekli maaşlarını yılbaşında ciddi oranlarda artırdık. Temmuz ayındaki ilave düzenlemelerle bu artışları daha da ileri taşıdık. İnşallah önümüzdeki yılbaşında tüm ücretlilerin kayıplarını telafi edecek şekilde tekrar gözden geçireceğiz. Hiçbir vatandaşımızın enflasyonun altında ezilmesine izin vermeyeceğiz."

İnşallah yılbaşında tüm ücretlilerin durumunu, kayıplarını telafi edecek şekilde gözden geçireceğiz. Hiçbir vatandaşımızın enflasyonun altında ezilmesine izin vermeyeceğiz.

 Eğitime fırsat eşitliğini sağladık. Yüksek öğretimde 76 olan üniversite sayısını 208'e çıkardık.

Aile ve sosyal hizmetlerde; son 20 yılda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza toplam 540 milyar lira tutarında kaynak aktardık. Göreve geldiğimizde 5 bin 777’den devraldığımız engelli memur sayısı bugün 66 bini buldu.

Çarşamba günü açılışını yaptığımız Etlik Şehir Hastanesi ile birlikte 20 şehir hastanemizi hizmete sunduk.

Gençlik ve sporda gençlik merkezi sayısını 9'dan 417'ye çıkardık.

Milletimizin yapı taşı olan aile kurumumuzu ifsada dönük kasıtlı saldırıların farkındayız. Bu sinsi faaliyetlere karşı, maddi ve manevi tüm boyutlarıyla aile yapımızı korumakta kararlıyız. Aile fıtratını güçlendirmeye yönelik attığımız adımları, önümüzdeki dönemde yeni unsurlarla destekleyeceğiz.

Son 20 yılda ülkemize kazandırdığımız ulaştırma hizmetlerinde, hepsini saymıyorum, bunların arasında Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 1915 Çanakkale köprüsü var.

"1 MİLYON 170 BİN KONUT ÜRETTİK"

TOKİ eliyle 1 milyon 170 bin konut ürettik, 3 milyon konutun da dönüşümünü gerçekleştirdik. Yapacaklarımızı söylemiyorum, bunlar yaptıklarımız.

12 milyon vatandaşımızı yeni ve güvenli konutlara kavuşturduk.

Yeni konut projesine hemen başlıyoruz. Konut amaçlı arsa üretimini 1 milyona çıkartacağız.

20 yılsa çiftçilerimize toplam 183 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik, cari rakamlarla bu rakam 465 milyar liraya tekabül ediyor.

Yerli elektrikli otomobilimiz TOGG'un Gemlik'teki fabrikasını 29 Ekim'de açıyor, seri üretimi başlatıyoruz.

Savunma Sanayiinde güçlü bir altyapı kurduk. Dünyanın sayılı ülkeleri arasına girdik.

Sinop'la ilgili mutabakatı sağlarsak 2. nükleer santral Sinop'ta kurulacak.

Görüldüğü gibi ne kadar özetleyebilirsek özetleyelim, yaptığımız hizmetler saymakla bitmiyor.

Dünyamız sosyal barışı ve demokratik kazanımları tehdit eden bir noktaya sürükleniyor. Türkiye'nin içine kapanma, kendini izole etme, hadiseleri tribünden seyretme lüksü yoktur. Bize uzunca bir vakittir unutturulmaya çalıştırılsa bile bölgemizdeki her olay bunu bize hatırlatıyor.

Gerilim peşinde koşmadığımız gibi onurlu ve basiretli bir tavırla Türkiye'nin hak ve hukukuna savunuyoruz.

Uluslararası planda fikirlerine başvurulan, önerileri dikkate alınan bir diplomatik güç haline geldik.

Rusya-Ukrayna arasındaki savaşta tercihimizi barıştan, diyalogdan adaletli hakemlikten yana kullandık.

Güncellenme Tarihi : 1.10.2022 16:03

İLGİLİ HABERLER