Savcılık Fatma Betül Kaya ve eşinin mal varlıklarına tedbir konulmasını talep etti

••2 dk okuma
Savcılık Fatma Betül Kaya ve eşinin mal varlıklarına tedbir konulmasını talep etti

Hızlı Özet

“Gazeteci Rojda Altıntaş'ın haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Fatma Betül Sayan Kaya ve İlyas Kaya’nın malvarlıkları için; eş ve çocuklarını da kapsayan tedbir talebinde bulundu.”

FON SORUŞTURMASINDA ADI GEÇİYOR

Fon soruşturmasında adı geçen Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi İlyas Kaya'nın toplam 163 milyon 46 bin TL yatırıp, 5 ay sonra 2,17 milyar TL para çektiği öne sürülüyor.

SAVCILIK HAREKETE GEÇTİ

Gazeteci Rojda Altıntaş'ın haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Fatma Betül Sayan Kaya ve İlyas Kaya’nın malvarlıkları için; eş ve çocuklarını da kapsayan tedbir talebinde bulundu.

Talepte, satış ve devir işlemleriyle para transferlerinin savcılık onayına tabi tutulması, menkul kıymetlerin dondurulması ve tapu, gemi ile uçak kayıtlarının tespit edilmesi istendi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, fon krizinde adı geçen Fatma Betül Sayan Kaya'nın istifası sonrasında açıklamalarda bulundu. Çelik "Fon krizi olarak adlandırılan gündemin her bir maddesi ve detayı titizlikle takip edilmekte ve değerlendirilmektedir. Temel ilkemiz, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımızın 'sorumluluğu olan kim varsa hesap sorulacaktır' ifadesidir. Ortada bir iddia varsa araştırılacaktır. Tüm usulsüzlükler ortaya çıkarılacaktır. Yanlış yapanlar, hukuk önünde hesabını verecektir" dedi.

"TİTİZLİKLE TAKİP EDİLMEKTE VE DEĞERLENDİRİLMEKTEDİR"

Fon krizi olarak adlandırılan gündemin her bir maddesi ve detayı, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımızın talimatıyla ilk andan itibaren partideki yetkili kurumlarımız tarafından titizlikle takip edilmekte ve değerlendirilmektedir.

Bu değerlendirmeleri yaparken temel ilkemiz, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımızın ‘sorumluluğu olan kim varsa hesap sorulacaktır’ ifadesidir. Bu ilke çerçevesinde, her türlü yanlış, yolsuzluk, istismar ve usulsüzlükle mücadele ‘tavizsiz’ verilecektir. Fon krizi olarak adlandırılan bu süreçten olumsuz etkilenen vatandaşlarımızın hak ve hukuku titizlikle ele alınacaktır.”

AK Parti'den Fatma Betül Sayan Kaya'nın istifası sonrası ilk açıklama

Bu haber 11952 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR