Gündem
  • 8.3.2021 18:36

Erdoğan, Samsun'daki şiddet olayıyla ilgili konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de infiale sebep olan Samsun'daki olayın ardından Meclis'te yeni bir kadına şiddet komisyonu kurulacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Kadın Kolları 6. Olağan Kongresi'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, geçtiğimiz gün Samsun'da meydana gelen ve tüm ülkenin tepkisini çeken kadına şiddet olayına değindi.

MECLİS'TE YENİ BİR 'KADINA ŞİDDET KOMİSYONU' KURULACAK

Kadına şiddetin bitirilmesiyle ilgili kesin konuşan Erdoğan, konuya dair Meclis'te yeni bir komisyon kurulacağını duyurdu.

"Bugün grup başkanımız ile de konuştum, süratle yeniden böyle bir komisyonu oluşturacağız." diyen Erdoğan, Samsun'da yaşanan vahşetle ilgili Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile de görüştüğünü ve zanlının gereken ceza neyse onu alacağını belirtti.

"ADALET BAKANIMLA GÖRÜŞTÜM, GEREKEN NEYSE YAPILACAK"

Erdoğan'ın konuyla ilgili açıklamaları şu şekilde:

"Kadın hakları konusunda güya ileri sayılan ülkelerdeki kadın cinayetlerinin ülkemizdekilerden katbekat fazla olduğu gerçeğini görmezden gelerek Türkiye'yi hedef alanların derdi, milletimizin bizatihi kendisidir. Ülkemizde kadınların caddelerin ortasında dövülmesine, son Samsun'da yaşanan hadise, asla onlara haklılık payı çıkartmaz. Meclis'te yeni bir komisyon oluşturuyoruz. Bugün grup başkanımız ile de konuştum, süratle yeniden böyle bir komisyonu oluşturacağız. Biz bunları ne ana muhalefet ne de diğerlerine bırakamayız. Dün akşam Adalet Bakanım ile konuştum, sonuna kadar bu işi kovalayacaklarını söyledi, ardından da malum kişi tutuklandı. Ülkemizde zaman zaman rastladığımız olumsuzluklar sadece kadim değerlerimizden uzaklaştığımızı gösteriyor. Saldırganlıkları, cinayetleri töre bahanesi ile inancımıza yıkmaya çalışanlara da fırsat vermeyeceğiz."

 

Güncellenme Tarihi : 8.3.2021 18:40

İLGİLİ HABERLER