
Erdoğan : Savaştan kaçıp gelen kardeşlerimizi asla kovmayacağız
Başkan Erdoğan'dan mülteci mesajı: "Savaştan kaçıp gelen kardeşlerimizi asla kovmayacağız"
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Geleneksel MÜSİAD Türkiye’nin Gücü Ödülleri töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Son günlerde mültecilere yönelik söylem ve paylaşımlara da değinen Başkan Erdoğan, "Savaştan kaçıp gelen kardeşlerimizi asla kovmayacağız, Suriye'den savaştan çıkıp ülkemize sığınan bu kardeşlerimize sonuna kadar sahip çıkacağız Bay Kemal." ifadelerini kullandı.
MÜSİAD 32. Kuruluş Yıl Dönümü Programı ve Geleneksel MÜSİAD Türkiye'nin Gücü Ödülleri töreni Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan da törende önemli açıklamalarda bulundu.
Başkan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:
Şahsıma gösterdiğiniz teveccüh için her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Aynı şekilde 9 farklı dalda ödülleri takdim edilen değerli temsilcilerimizi de tebrik ediyorum. Kimi muhalefet aktörlerinin iş dünyamıza sabah akşam karamsarlık aşıladığı bu dönemde bu tören çok önemlidir. Cesur isimlerin ödüllendirilmesini çok anlamlı buluyorum. Bugün ödül verilen isimler başarılı temsilcilerimizin sadece küçük bir bölümüdür. On binlerce insanımız önemli başarılara imza atıyor.
250 MİLYAR DOLAR HEDEFİNE EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ
Yerli ve yabancı müteşebbislerin yatırım iştahı sürekli artıyor. 2021 yılını 225 milyar dolar ihracatla kapatıp bu yıl için daha büyük hedefler belirledik. Yıl sonu hedefimiz olan 250 milyar dolara emin adımlarla ilerliyoruz. Kim ne derse desin, başarı çıtasını sürekli yukarıya taşıyan iş dünyasının yolu açıktır.
Büyük ve güçlü Türkiye sevdalısı iş adamlarımızın yanında olmayı sürdüreceğiz.
Başlatmış olduğumuz teknoloji odaklı sanayi projemizle başarıya kilitlenmiş durumdayız. Yerlileştireceğimiz 919 teknolojili ürün belirledik. Türkiye'ye büyük kazanımlar sağlayacak 31 projenin desteklenmesine karar verdik. İleri sürüş destek sismenden batarya sistemine pek çok ürünü yerli imkanlarla üretmek istiyoruz. Böylece Türkiye'yi kritik teknolojin pazarı yerine üreticisi haline getirmeyi adım adım gerçekleştireceğiz.
Bugün MÜSİAD'ın kuruluşunun 32. yılının haklı gururunu yaşıyoruz. MÜSİAD'ın güçlenmesi için çalışan eski başkanlarına da şükranlarımı sunuyorum.
MÜSİAD HEP MİLLETİNİN YANINDA SAF TUTTU
Cumhuriyet mitinglerinden, Gezi olaylarındaki sokak eylemlerine, kanlı darbe girişimine kadar her kritik dönemde MÜSİAD milletin yanında saf tutmuştur. MÜSİAD hep öncü bir rol üstlenmiştir. Kazancınızın çalışanlarınızın yanında ihtiyaç sahipleriyle de paylaşarak örnek oldunuz.
Biz muhacirlik ve ensar kelimesinin ne olduğunu bilen bir kültürüz.
Güncellenme Tarihi : 9.5.2022 16:17