Gündem
  • 9.11.2008 16:44

ERDOĞAN: "TEK VATAN, TEK MİLLET, TEK BAYRAK, TEK DEVLETİZ, BURADA AYRIM YOK"

AYHAN TÜRKEZ - AHMET AKBUĞA
ERZURUM  - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kavganın çatışmanın içinde olmayacaklarını, siyasi çekişmelere girmeyeceklerini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılışa katılmak için geldiği Erzurum'da İstasyon Meydanı'nda vatandaşlara hitap etti. Sevgi gösterileri ve sloganlar arasında konuşan Başbakan Erdoğan, milletin ve ülkenin enerjisini millet ve ülke için kullandıklarını söyledi. Kavganın çatışmanın içinde olmadıklarını ve bundan sonra da olmayacaklarını ifade eden Erdoğan, "Biz kavganın çatışmanın içinde olmadık olmayacağız. Biz sonu gelmeyen siyasi çekişmelerin içinde olmadık, olmayacağız. Gerilimlerin tarafı olmadık
olmayacağız. Bizim Türkiye için hayallerimiz var. Bizim Türk milletine aşkımız, sevdamız var. Şu anda karşımızda 70 milyonu görüyorum. Ben şu anda karşımda tüm Türkiye'yi görüyorum. Burada ayrım yok, burada farklı bakış yok. Burada tek milletiz, tek bayrağız, tek vatanız, tek devletiz. Bu yola böyle girdik böyle yürüyoruz, böyle yürüyeceğiz" dedi.
Türkiye'de etnik, bölgesel, dinsel milliyetçiliğe karşı olduklarını vurgulayan Erdoğan şunları söyledi:
"Biz bu ülkede ne mezhep ne de din ayrımı yaptık. Bütün inançlara aynı mesafedeyiz. Böyle geldik böyle gidiyoruz. Biz yaratılanı Yaradandan ötürü sevdik. Yoksa parasından pulundan değil, makamından mevkiinden dolayı değil. Bunlar gelip geçici, makam bugün var yarın yok. Para, pul bugün var yarın yok. İstediğin kadar zengin ol, gömecekler o mezara. Gömerken de bu Türkiye'nin bir numaralı zengini demeyecekler, er kişi niyetine diyecekler. Orada bir ayrım var mı? Mezarını boyuna göre kazacaklar, olay bu.
Cumhurbaşkanı, başbakan, bakan milletvekili niyetine diyecekler mi? Er kişi niyetine diyecekler. Öyleyse bu hava atmak nedir? Bu afra tafra nedir? Onun için bize tevazu yakışır mütevazi olmak yakışır, asla gurur değil."
Konuşması sırasında alanı dolduranların, ''Vur vur inlesin Deniz Baykal dinlesin'' sloganlarına karşılık vermeyen Erdoğan, "Biz işimize bakalım. Ne dedik Aşık Veysel gibi; uzun ince yoldayız gidiyoruz gündüz gece. Gideceğiz gündüz gece. Biliyoruz ki halka hizmet hakka hizmettir" ifadelerini kullandı.
Konuşmasında Erzurum'a yaptıkları yatırımlar ve bugün açılacak tesisler hakkında da bilgiler veren Erdoğan, Erzurum'u yeniden imar etmek için kolları sıvadıklarını söyledi. Erzurum'un köy görüntüsünden kurtulup şehre bürünmesinin güzelliğini yaşadığını kaydeden Erdoğan, kentin son 6 yılda önemli değişimler kazandığını bildirdi.
Göreve geldiklerinde Erzurum'da 135 olan uzman hekim sayısını bugün 240'a, pratisyen hekim sayısını 392'ye diş hekimi sayısını da 55'e çıkardıklarını anlatan Erdoğan, sağlık personeli sayısının da 2 bin 286'dan 2 bin 895'e çıktığını belirtti. Erzurum'un tam anlamıyla bir sağlık merkezi haline dönüştüğünü kaydeden Erdoğan şöyle devam etti:
"Bakın bugün çok önemli bir adım adıyoruz. Erzurum'da artık hava ambulansı devreye sokuyoruz. Artık benim vatandaşım karda, kışta acaba ne olacak hasta nasıl gelecek endişesi taşımayacak. Yeri geldiğinde helikopter, yeri geldiğinde paletli ambulans hastaları alıp hastaneye ulaştıracak. Hava ambulans sayısı 17 olacak. Bugün 3 tanesini devreye sokuyoruz. Ankara İstanbul ve Erzurum'a bugün hava ambulanslar hizmete giriyor."
Sağlık ve eğitim konusunda yaptıkları yatırımlarla ilgili bilgiler veren Erdoğan, 2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları'yla ilgili hazırlıkları da yakından takip ettiğini bildirdi. Erdoğan, "Bildiğiniz gibi 25. Dünya Uluslararası Kış Oyunları Erzurum'da yapılacak. Dünya gençliği Erzurum'da Anadolu'nun zirvesinde buluşacak. Hem Türkiye hem Erzurum için önemli organizasyonu en iyi şekilde en kusursuz şekilde gerçekleştirmek için yatırımlara başladık, devam ediyoruz. Yapılan tesisler olimpiyat sonrasında
Erzurum'a hizmet vermeye devam edecek. Bu büyük spor aktivitesi için yapılanları bizzat takip ediyorum, en kısa zamanda da bunları tamamlamış olacağız'' diye konuştu.

ŞEHİT AİLESİNE KONUT
Konuşmasında Aktütün saldırısında şehit olan Erzurumlu şehit Uzman Çavuş Cahit Yıldırım'ı rahmetle anarak sürdüren Erdoğan, şunları ifade etti:
"Büyükşehir Belediyemiz ve TOKİ burada anlamlı bir jest yapıyorlar. Yavrumuz son izne gelişinde toplu konuttan daire almayı arzu etmiş, fakat peşinatı yetmediği için alamamış. Bu konu belediyemize intikal edince belediyemiz bunu TOKİ'yle paylaştı. Belediye ve TOKİ ortaklaşa bir daireyi şehit ailesine tahsis ettiler.''
Erzurum'daki konuşmasında 45 metrekarelik konutlara yine değinen Erdoğan, "Hiç imkanı olmayanlara imkanı oluncaya kadar 45 metrekarelik yeni daireler yapıyoruz. Az imkanım var diyenlere peşinat almadan 100 YTL taksitle, 20 yıl vadeyle konutlar yapıyoruz. Projeler hazır, onun da adımlarını atacağız" dedi.
Konuşmasının sonunda toplu açılışları yapan Başbakan Erdoğan, daha sonra Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilecek hava ambulans sisteminin tanıtımı için miting alanından ayrıldı.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:29

İLGİLİ HABERLER