Gündem
  • 31.10.2019 21:48

Erdoğan : Tel Abyad ve Resulayn arasına yeni şehirler kuracağız

Erdoğan: Suriye krizinde attığımız her adımda yalnız bırakıldık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6. Türk Tıp Dünyası Kurultayı’nda konuştu. Erdoğan, "Suriye krizi boyunca neredeyse attığımız her adımda biz yalnız bırakıldık. Uzun uğraşlar ve fedakarlıklar neticesinde Suriye'de oluşturduğumuz güvenli bölgeler, bugün ülkedeki en huzurlu ve yaşanabilir yerlerdir." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 6. Türk Tıp Dünyası Kurultayı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Gerekirse Tel Abyad ile Rasulayn arasında bir mülteci şehri biz kuracağız." ifadelerini kullandı.

 AB başta olmak üzere tümüyle bizim sadece sivil toplum kuruluşlarımıza gelen destek nedir biliyor musunuz 3 milyar avro. Bizim yaptığımız yatırım 40 milyar doları aşmıştır. AB'den biz daha mı zenginiz böyle bir durum mu var? Yok. İşte bu bizim medeniyetimizin bize yüklemiş olduğu görevdir.

- Suriye krizi boyunca neredeyse attığımız her adımda biz yalnız bırakıldık. Suriye'de oluşturduğumuz güvenli bölgeler ülkedeki en huzurlu ve güvenli bölgelerdir.

- Tel Abyad ile Resulayn arasında gerekirse mülteciler şehirlerini biz kuracağız.

Suriye gibi büyük yıkımlara uğrayan ülkelerde yaşan süresi 74'den 60'lara geriledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rönesans Polat İstanbul Otel'de düzenlenen 6. Türk Tıp Dünyası Kurultayına katılarak konuşma yaptı. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Ülkemiz, Allah'ın insanlara verdiği nimet bulma, ortaya çıkarma ve faydaya dönüştürme çabası olarak kabul ettiğim biyoteknoloji araştırmalarında da en üst sıralarda yer almalıdır.

HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEKTE KARARLIYIZ

Bunun için gereken her türlü çabayı göstermekte her türlü desteği vermekte kararlıyız.

Sağlık çalışanlarının sayısı 1 milyon 24 bine ulaştırdık.

Bu topraklarda, kadim zamanlardan bu yana sağlık ve tıp konusunda çok farlı ciddi çalışmalar yürütülmüştür.

İnsanın sağlığının nasıl bozulduğuna ve nasıl tedavi edileceğine ilişkin, bugün hala karşılığı olan başarılı eserler bırakılmıştır.

TÜM AŞAMALARI KENDİMİZE AİT HALE GETİRMEKTE KARARLIYIZ

Yerli ilaç, aşı ve cihaz üretimini, öyle sadece adı yerli, kendisi yine dışa bağımlı şekilde değil, formülünün geliştirilmesinden nihai ürüne kadar tüm aşamalarıyla kendimize ait hale getirmekte kararlıyız. Vatandaşlarımızdan bazılarının yabancı menşeli ilaçlara ve aşılara mesafeli yaklaştığını görüyoruz. İlaçları ve aşıları halkımızın hassasiyetlerine uygun şekilde üretip hizmete sunduğumuzda bu sorunu da aşmış olacağız.

Obama, ABD'de bizim sağlık sistemimizin küçük bir modelini uygulamaya çalıştı ama gerçekleştiremedi

Suriye krizi boyunca neredeyse attığımız her adımda biz yalnız bırakıldık. Uzun uğraşlar ve fedakarlıklar neticesinde Suriye'de oluşturduğumuz güvenli bölgeler, bugün ülkedeki en huzurlu ve yaşanabilir yerlerdir.

PAKİSTAN'A BAŞSAĞLIĞI 

Pakistan'da meydana gelen tren yangınında hayatlarını kaybeden 65 kardeşimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

Son 8 yıldır Suriyeli sığınmacılar için sınırlarına dikenli tel örgü çekmekten başka hiçbir iş yapmayanlar, maalesef bugün de sığınmacıların vatan hasretini dindirecek çabalara mani oluyor.

Güncellenme Tarihi : 31.10.2019 21:56

İLGİLİ HABERLER