ERDOĞAN UZAN HAKKINDA KONUŞTU : BU İŞ BURADA BİTMEYECEK
Kanal D'de yayınlanan Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke tek programına katılan Başbakan Erdoğan, Uzan olayı ile ilgili soruları cevaplandırdı.Erdoğan Uzan'ın şirketlerine el konulmasının tamamen hukuki olduğuna dikkat çekerek, "Meseleyi başka noktalara çekmesinler" dedi.
Erdoğan Uzan'a yapılan işlemin sadece bu gruba yönelik bir işlem olmadığına dikkat çekerek, "Bankacılık yayası çıkardık.Bu yasa çerçevesinde devletin milletin alacağını tahsil etmeye çalışıyoruz.Bu iş Uzanlarla başlatıldı ama iş burada bitmeyecek.Sırada batık 22 banka daha var.Bu bankalardan da alacağımızı tahsil edeceğiz" dedi.
Enrdoğan dünkü Bakanlar Kurulu toplantısında bu tahsilatın nasıl yapılacağının konuşulduğunu belirterek, " İlgili bakan arkadaşlarıma talimat verdim.'Derhal gerekeni yapın' dedim.Yarından tezi yok bu bankaların sahip ve yöneticileriyle masaya oturulacak.kendilerine borçlarını nasıl ödeyecekleri sorularılacak.Anlaşma yapılacak olanlarla uzlaşılacak.Anlaşılamayacak durumda olanlarında mallarına aynı şekilde el konulacak" şeklinde konuştu.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 21:39