Gündem
  • 28.2.2023 22:27

Erdoğan ve Bahçeli Malatya'da depreme yakalandı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede artçı sarsıntılar devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli'nin ziyaret ettiği Malatya Doğanşehir'de deprem yaşandı. Deprem şiddetli şekilde hissedildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Malatya Doğanşehir'de kurulan konteyner şehri ziyaret ederken deprem oldu.

Kandilli Rasathanesi'nden alınan bilgiye göre; depremin merkez üssü Doğanşehir olurken büyüklüğü 3.8 olarak açıklandı. Deprem yerin 2.3 kilometre derinliğinde yaşandı. Deprem, 18:52'de yaşandı.

Depremin yüzeye yakın gerçekleşmesi çok şiddetli hissedilmesine neden oldu.

Erdoğan konteyner şehri ziyaret ederken vatandaşlardan bir yıl müsaade istedi. Erdoğan, "Bu işi bizden iyi yapacak hiçkimse yok" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Bilim insanları, ülkemizde eşi benzeri görülmemiş bir deprem fırtınasının yaşandığını dile getiriyor. Şu ana kadar irili ufaklı deprem sayısı 11 bini buldu. Lütfen her ne sebeple olursa olsun canınızı tehlikeye atacak adımlardan imtina edin. Vatandaşlarımı hasarlı evlerine girmemeleri konusunda bir kez daha uyarıyorum.

Kiraya çıkacak hak sahipleri için 15 bin lira taşınma ve 3 ila 5 bin lira arasında kira yardımı yapıyoruz.

Güncellenme Tarihi : 28.2.2023 22:29

İLGİLİ HABERLER