Asayiş
  • 4.12.2021 21:39

Erdoğan'a bombalı tuzak son anda önlendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Siiirt'teki mitinginde görevlendirilen bir polis memurunun aracının altına yerleştirilen patlayıcı düzeneği son anda fark edildi.

Sabah saatlerinde Mardin'den Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Siirt'te yapacağı açılışlarda görev almak üzere şehre gidecek polis memurunun aracının altına gizlice uzaktan kumandalı patlayıcı yerleştirildi.

ERDOĞAN'IN SİİRT'TEKİ MİTİNGİNE BOMBALI TUZAK

Aracını muhtemelen miting alanı yakınlarına ya da emniyet müdürlüğünün kendilerine tahsis edeceği bir otoparka bırakacak olan polis memurları dışında, aracın bulunduğu yerde başka polisler de olacaktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğanın mitingine bombalı tuzak önlendi

POLİSLER ERKEN FARK ETTİ

Ancak iki polis memuru, aracın altındaki patlayıcıları erken fark etti. İhbar üzerine olay yerine gelen TEM büro amirliği ve bomba uzmanı ekiplerince patlayıcı düzenek imha edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Siirt mitinginde polisin dikkati muhtemel bir katliamı önledi.

Erdoğan'ın mitingine kurulan bombalı tuzağın ardından, AK Parti MKYK üyesi Mücahit Birinci'den dikkat çeken açıklamalar geldi.

Birinci, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"2023 yolunda bu alçaklar her türlü suikasti deneyecekler demiştik. Reisimizle yol yürüyenlere de, Reisimize de kastediyorlar. Bu düzeneğin hedefi Cumhurbaşkanımızdı. Tekrar ediyorum. Safları diri ve sık tutmaktan başka çaremiz yok. Rabbim devletimizi var etsin."

 

 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Olay yeri inceleme ekipleri, düzenek ve araç üzerinde şüphelilere ait parmak izi taraması yaptı. Polis, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 4.12.2021 20:51

İLGİLİ HABERLER