Gündem
  • 26.3.2007 06:46

ERDOĞAN'DAN ADALET SARAYI AÇILIŞINDA İLGİNÇ SÖZLER!..

Batırköy Adalet Sarayı’nın açılışında konuşan Başbakan Tayyip Erdoğan, hukuk ve adaleti milletten esirgeyebileceğini düşünenler bulunduğunu belirterek, "Milletin Meclisi’nde oturup, meşrutiyeti başka meclislerde arayanlar bu millete layık olamazlar. Demokrat bir zihne sahip olamazlar, çağdaş değerlerin temsilcisi olamazlar" dedi.

Erdoğan, Bakırköy Adliye Sarayı’nın hizmete girmesi ve Kartal Adliye Sarayı’nın video konferansla temelinin atılması nedeniyle Bakırköy’de düzenlenen törene katıldı. 43 milyon YTL’ye mal olan Bakırköy Adalet Sarayı’nın açılışında konuşan Erdoğan, siyasetin ahlaki amacının adalet olduğuna inanan ve adaleti siyasetin merkezine yerleştiren bir iktidar olarak adalet hizmetlerini öncelikler arasında değerlendirdiklerini söyledi.

Devletin temel nitelikleri olan demokratik laik, sosyal ve hukuk devleti olma vasıflarının asla birbirinden ayrılamayacağını, hiç birinin bir diğerine feda edilemeyeceğini her zaman vurguladıklarını söyleyen Erdoğan şöyle konuştu: "Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuk devletinin en bariz vasfı ise o ülkede karanlık odaların olmamasıdır. Yani şeffaflıktır. Türkiye bu alandaki demokrasi ayıplarından büyük ölçüde kurtulmuştur. Ama görüyoruz ki bazı çevreler henüz bu değişime ayak uyduramamışlar. Ne yazık ki hálá hukuku, adaleti milletten esirgeyebileceğini düşünenler var. Hálá hukuku, karanlık odalara hapsetmek isteyenler var. Artık bu ilkel, bu zaman dışı, anlayışların tedavülden kalkması gerekir."

Erdoğan açılışta avukatlar ve bir İmarzede tarafından protesto edildi.

Birlikte açtılar

Başbakan Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Adalet Bakanı Cemil Çiçek ve Bayındırlık Bakanı Faruk Nafiz Özak Bakırköy Adalet Sarayı’nı birlikte açtılar. Erdoğan, modern ve yargıya yakışır olduğu için binaya adliye değil saray kelimesinin daha çok yakıştığını söyledi.

Çiçek: Eleştiriler kanıma dokunuyor

BAKIRKÖY Adalet Sarayı’nın açılışında konuşan Adalet Bakanı Cemil Çiçek yaptığı onca hizmetten sonra çivi çakmamış olanların ithamına maruz kalmanın kanına dokunduğunu söyledi. Çiçek, "Bu ülkenin başına gelebilecek en büyük felaket yargının siyasallaşmasıdır. Kim aksini düşünüyorsa herkesin huzurunda, her mekanda hesabını vermeye hazırız" dedi. HSYK toplantılarına katılmadığı için hakkında suç duyurusunda bulunulan müsteşarı Fahri Kasırga’yı da savunan Bakan Çiçek, "Bu kurumun içerisinde seçim varsa rekabet de olacaktır. Ama ne sayın müsteşarın, ne benim bu tartışmaların içinde olmamız diye bir şey söz konusu değildir" diye konuştu.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 20:42

İLGİLİ HABERLER