
ERDOĞAN'DAN FİNAL MAÇI YORUMU...
ÖMER FARUK AYDEMİR
İSTANBUL (İHA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da oynanacak Şampiyonlar Ligi final maçıyla ilgili olarak, "Tek arzumuz; başarılı olan kazansın" dedi.
Ankara'daki temaslarını tamamlayan Başbakan Erdoğan, akşam saatlerinde İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Erdoğan, "İstanbul'da böyle bir şampiyonluk maçı olması şüphesiz ki İstanbul'un tarihine ve konumuna yakışan bir olay. Tek arzumuz; başarılı olan kazansın. Bütün arzumuz, burada bir fair play anlayışı hakim olsun, barış hakim olsun. Sonunda spora yakışan olsun. Özellikle son zamanlarda sahalarda istenmedik olaylar görülüyor. İnşallah özellikle futbolda sivrilmiş bu iki ülke takımının yapacağı finali, sevgi içinde, barış içinde hep birlikte izleriz" dedi.
Başbakan Erdoğan, "Milan'ı mı Liverpool'u mu destekliyorsunuz?" sorusuna, "İki ülkenin başbakanlarıyla dostluğumuz var, çok samimiyiz. Ben sadece tarafsız, ev sahibi ülkenin başbakanı olarak maçı izleyeceğim" cevabını verdi.