Gündem
  • 22.11.2016 01:45

Erdoğan'dan hükümete cinsel istismar freni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, erken yaşta evlendirilenlerin mağduriyetlerinin giderilmesine ilişkin düzenlemeye yönelik açıklamalarda  bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, erken yaşta  evlendirilenlerin mağduriyetlerinin giderilmesine ilişkin düzenlemeye yönelik,  "Hükümetin, toplumun değişik kesimlerinden gelen eleştiri ve önerileri dikkate  alarak, geniş bir mutabakat içerisinde bu sorunu çözmesinde büyük fayda  görüyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada, Türkiye Büyük  Millet Meclisi Genel Kurulu’nda görüşülmekte olan kanun tasarısı vesilesiyle,  kamuoyunda geniş bir tartışma başladığını ifade etti.

Tartışmaya konu kanun tasarısına eklenen bir fıkranın, ülkede önemli  bir toplumsal sorun olan, kanunun izin verdiği yaşın altındaki evlilikler  sebebiyle ortaya çıkan mağduriyetlerin giderilmesi niyetiyle hazırlandığının  anlaşıldığını belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Görevi, sorunlara çözüm üretmek olan siyaset kurumunun, bu önemli  toplumsal sıkıntının çözümüne yönelik arayış içinde olmasından daha tabii bir  durum yoktur.Ancak, söz konusu kanun tasarısının görüşmeleri esnasında  başlayan tartışmanın, kamuoyunda çok farklı tepkilere, eleştirilere, önerilere  neden olmasının, konunun yeniden ele alınmasını gerektirdiği açıktır. Hükümetin  toplumun değişik kesimlerinden gelen eleştiri ve önerileri dikkate alarak, geniş  bir mutabakat içerisinde bu sorunu çözmesinde büyük fayda görüyorum."

Güncellenme Tarihi : 22.11.2016 01:55

İLGİLİ HABERLER