Spor
  • 7.9.2013 23:56

Erdoğan'dan ilk açıklama!..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tokyo'nun 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na evsahipliği yapmaya hak kazanmasıyla ilgili, "Demek ki böyle uygun gördüler. Nasip değilmiş. Ama en azından finale kalmak bile bu konuda önemliydi, büyük bir başarıydı. Bundan sonrası çok daha farklı adımların atılmasına vesile olur" dedi.

Erdoğan, 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'na evsahipliği yapacak şehrin açıklanmasının ardından, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Olimpiyatları İstanbul'un alması noktasında umutlarının çok fazla olduğunu belirten Erdoğan, "Tüm ekibimiz gerçekten buna inanmıştı. Çok iyi de hazırlanmıştık" ifadesini kullandı.

Daha önce olimpiyat organizasyonu yapmış olan bir ülkeye tekrar aynı organizasyonu düzenleme hakkının verilmesine üzüldüğünü dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu tabii özellikle yayılmacılık noktasında dünyada bu işin yayılmacılığında bu değerlendirmeleri daha iyi yapabilirlerdi. Ama şu anda Tokyo'yu tercih ettiler. Bu tercihlere de saygı duymamız gerekiyor. Daha önce de bunları biliyorsunuz benzeri oldu. Atina'da da oldu. Londra'da da oldu. Ama gönlümüz tabii farklı bir şey bekliyordu.

İstanbul hele hele farklı kültürlerin, medeniyetlerin buluştuğu bir şehir olması bakımından Asya, Avrupa kıtalarını bağlaması noktasında çok farklı bir şehir, özellikle de 7 yıllık bir program içerisinde çok daha farklı yatırımları yapmanın planlaması içerisinde olan bir şehir. Şu anda zaten mevcut yatırımlarımız bir olimpiyat organizasyonu için büyük ölçüde herşeyi karşılıyordu, altyapı, üstyapı itibariyle... Demek ki böyle uygun gördüler. Nasip değilmiş. Ama en azından finale kalmak bile bu konuda önemliydi, büyük bir başarıydı. Bundan sonrası çok daha farklı adımların atılmasına vesile olur."

Türkiye'nin, gerek Akdeniz Oyunları'nda, gerek Erzurum Üniversitelerarası Kış Oyunları'nda, gerek Trabzon'da birçok uluslararası spor organizasyonunu başarıyla gerçekleştirdiğini hatırlatan Erdoğan, "Dolayısıyla biz herhalde olimpiyatlar noktasında, mevcut komite henüz daha hazır olmadığımıza karar vermiş olacak ki böyle bir karara vardılar. Hayırlısı olsun diyelim" değerlendirmesinde bulundu.

Bir basın mensubunun, spor organizasyonları konusundaki adaylıkların devam edip etmeyeceği sorusu üzerine Erdoğan, "Bunu biraz da şartlar belirleyecek. O günün şartları nedir, ne değildir, bunları göreceğiz. Ama bizim şu anda tek hedefimiz olimpiyatlarda çok daha başarılı neticeler alabilmek. Onlar da bu işin tabii önemli bir payıdır. Onun için de olimpiyatlardaki madalya sayılarını artırmanın da bundan sonra ilk hedef onun gayreti içinde olmak. Çok teşekkür ediyorum. Tüm milletime selamlar, sevgiler. Sultanahmet Meydanı'ndaki heyecanı takip ettim, gördüm. Oradaki bütün vatandaşlarıma da tüm arkadaşlarım adına sevgilerimi, selamlarımı gönderiyorum. İnşallah sonunda başaracağız" diye yanıt verdi.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:12

İLGİLİ HABERLER