Medya
  • 23.7.2021 10:40

Erdoğan'ın uykulu görüntüsünü TV'lere kim servis etti?

Fahrettin Altun’dan Fatih Altaylı’ya sert cevap! ‘Habertürk’ü kınıyoruz…’

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Habertürk yazarı Fatih Altaylı’nın bugünkü köşesinin ardından sert bir paylaşımda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Habertürk'e tepki gösterdi.

Habertürk'ü kınadıklarını vurgulayan Altun, Twitter’dan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Yalan haber, karalama ve dezenformasyon ile mücadelemiz sürüyor. Habertürk, karalama, dezenformasyon ve yalan haberden bir türlü vazgeçmiyor. Halkımızın doğru haber alma hakkını, genel olarak medyamızın itibarını garanti altına almak için çalışacağız. Habertürk'ü kınıyoruz!"

 NE OLMUŞTU?

Fahrettin Altun’un söz konusu paylaşımı Habertürk yazarı Fatih Altaylı’nın bugünkü köşesinde dile getirdiği ifadelerin ardından geldi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yayınlanan bayramlaşma videosuyla ilgili bir yazı kaleme alan Altaylı, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bu görüntülerin yayınlaması gerçek anlamda bir rezalettir.

Bu bir canlı yayın olsa anlarım.

Yapacak bir şey yoktur.

Ama çekilmiş, montajlanmış ve servis edilmiş bir bantta böyle bir durumun gösteriliyor olması çok ama çok fenadır.

Açık biçimde, çok yakınında birilerinin Cumhurbaşkanı’nı zor duruma düşürmek istediğine, zayıf göstermeye çalıştığına işaret eder.

Sonuçta bu görüntüyü sadece kendi vatandaşları ya da partilileri değil, tüm dünya izlemektedir.

Dünyanın hiçbir ülkesinde, o ülkenin liderinin böyle bir görüntüsü göz göre göre banttan yayınlanmaz.

Çünkü bu liderin durumunu dünya çapında tartışmaya açar.

Açık bir zafiyet göstergesi haline gelir.

Bu durumdan haberdar olup olmadığını sorduğum muhafazakar bir gazeteci arkadaşıma Anadolu Ajansı ve TRT’den “Görüntünün doğrudan Beştepe’den geldiği ve kendilerini de zor duruma düşürdüğü” yanıtı verilmiş.

Bu kabul edilebilir bir şey değildir.

Tam aksine bence bir ulusal güvenlik sorunudur.

Ama muhtemelen bu konuda hiçbir şey yapılmayacak, Cumhurbaşkanı’nın böyle bir görüntüsünün yayınlandığından haberi dahi olmayacaktır.”

Yazının tamamı için tıklayın!

Güncellenme Tarihi : 23.7.2021 23:40

İLGİLİ HABERLER