Asayiş
  • 30.4.2013 11:23

Ergenekon'da 290. duruşma!..

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesinin yanında bulunan büyük salonda yapılan duruşmada CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Gazeteci Tuncay Özkan, Danıştay Saldırısı dosyası sanığı Alparslan Arslan ve eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'in de aralarında bulunduğu 32 tutuklu sanık hazır bulundu. Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ ve YAŞ üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler'in de aralarında bulunduğu 34 tutuklu sanık ise duruşmaya katılmadı.

Öte yandan bu davadan tutuksuz yargılanan "28 Şubat" soruşturması kapsamında tutuklanan eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz ile emekli Tümgeneral Muhittin Erdal Şenel, Balyoz Davası'nda hapisle cezalandırılan emekli albaylar Mustafa Koç ve Cengiz Köylü ile başka suçlardan tutuklu bulunan Sami Hoştan ve Selim Akkurt da duruşmada hazır bulundu.

SANIK MURATHAN SAVUNMASINI YAPIYOR

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmaların alınmasına devam edileceğini belirtti. Savunmasını yapan Cumhuriyet Gazetesi'ne molotofkokteyli atılmasına ilişkin dava dosyasının tutuklu sanıklarından Boğaç Kağan Murathan, aynı dosyanın sanığı Bedirhan Şinal'ın iddiaları üzerine tutuklandığını söyledi. Şinal'in ifadesini değiştirmesi için baskı yapmadığını söyleyen Murathan, "Sizden adaleti tecelli ettirmenizi ve gerçekleri ortaya çıkarmanızı istiyorum. Ben kimsenin adamı değilim, kimse bana emir veremez" dedi.

Duruşma Murathan'ın savunmasının alınması ile devam ediyor.

 

DHA
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:46

İLGİLİ HABERLER